Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην καρδιά της Ευρώπης με τη συμμετοχή...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην καρδιά της Ευρώπης με τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Salon des Vacances” στις Βρυξέλλες

Salon des Vacances
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην καρδιά της Ευρώπης με τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Salon des Vacances” στις Βρυξέλλες

Στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για την προσέλκυση επισκεπτών από νέες αγορές, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε δυναμική είσοδο στην αγορά του Βελγίου, με τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Salon des Vacances” στις Βρυξέλλες (7-10 Φεβρουαρίου 2019).

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία ως τουριστικός προορισμός στους Βέλγους τουρίστες από την αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας. Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού στο χώρο της έκθεσης “Salon des Vacances”, η Κεντρική Μακεδονία αναδείχθηκε ως ξεχωριστός τουριστικός προορισμός, που εκτός από το δίπτυχο «ήλιος-θάλασσα», προσφέρει πολλαπλές επιλογές πολιτιστικού, περιπατητικού και ποδηλατικού τουρισμού, με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητάς της στη βελγική αγορά ως περιοχής πολλαπλών βιωματικών και αυθεντικών εμπειριών, η οποία παρέχει ποιοτικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βέλγοι τουρίστες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις μορφές θεματικού τουρισμού που σχετίζονται με τη φύση και τις υπαίθριες δραστηριότητες (outdoor activities), ενώ οι αφίξεις τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, φθάνοντας στα επίπεδα που βρίσκονταν στα χρόνια προ κρίσης. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό, που βρίσκεται στην πρώτη θέση των τουριστών, σύμφωνα με το ποσό των χρημάτων που ξοδεύουν στις διακοπές τους.

 «Με την προσέγγιση νέων αγορών, όπως αυτή του Βελγίου, απευθυνόμαστε σε επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων που ταξιδεύουν όλο τον χρόνο όχι μόνο αεροπορικώς, αλλά και με τα αυτοκίνητα και τα τροχόσπιτά τους. Στοχεύουμε με αυτόν τον τρόπο στην ποιοτική αναβάθμιση των τουριστών που επισκέπτονται τους τουριστικούς μας προορισμούς και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η Κεντρική Μακεδονία είναι ιδανικός προορισμός για τους Βέλγους τουρίστες, διότι προσφέρει ποικιλία θεματικών τουριστικών προϊόντων και όχι μόνο διακοπές στις παραλίες», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλες τις μορφές τουρισμού που προσφέρουν οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.