Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2019

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2019

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, παρουσίασε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ σε συνέντευξη τύπου στο Ωδείο Αθηνών. 


Θεατρικές παραστάσεις από Έλληνες και ξένους δημιουργούς, μουσικές συναυλίες και αφιερώματα, όπερα, σύγχρονος χορός, εικαστικά και πολλές ακόμα δράσεις συνθέτουν και φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών που θα εκτυλίσσεται από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις αρχές Αυγούστου, στην Πειραιώς 260, στο Ηρώδειο, καθώς και σε πολλούς ακόμα χώρους, όπως στο αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού και άλλα γνωστά και άγνωστα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, στο πλαίσιο του «ανοίγματος» του φεστιβάλ στην πόλη.  

Η αυλαία στο Ηρώδειο ανοίγει 5, 7, 9, 11 Ιουνίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή που παρουσιάζει «Νόρμα» του Βιντσέντζο Μπελλίνι με την Ιταλίδα υψίφωνο Κάρμεν Τζανναττάζιο. Η δεύτερη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών είναι η «Τραβιάτα», σε σκηνοθεσία του διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου, βασισμένη στην «Κυρία με τις καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά.

Αναστασάκης, Ντεκότ, Κονιόρδου, Καραΐνδρου, Λιβαθινός
@Εύη Φυλακτού

Στις 22 Ιουνίου, σε ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα το καλοκαιριού, η Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης, ενώνει τις δυνάμεις της με τον κορυφαίο βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο.

Στο Ηρώδειο στις 30 Ιουνίου και ο Γιο-Γιο Μα, δεν χρειάζεται συστάσεις, ισως ο κορυφαίος τσελίτσας στον κόσμο, έχει κερδίσει 18 Grammy, βραβείο Polar το 2012, Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών στις ΗΠΑ το 2011 και πλήθος άλλες διακρίσεις.

Στο Ηρώδειο και οι βρετανοί Jetro Tull να τραγουδούν για τα 50 του χρόνια στο χώρο, οι Dead can dance, η Loreena McKennitt, οι Tindersticks, η Ελένη Καραϊνδρου, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Παράλληλα, από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου, το μεγάλο και το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου θα φιλοξενήσουν τα φετινά Επιδαύρια, στο πρόγραμμα των οποίων περιλαμβάνεται ο Μπομπ Γουίλσον με τον «Οιδίποδά» του, ενώ τρίτη σημαντική παράσταση για φέτος είναι ο «Προμηθέας Δεσμώτης», μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, όπου τον ομώνυμο ρόλο θα παίξει και μάλιστα στα ελληνικά, μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της αγγλικής σκηνής, η Ελληνίδα Κάθρην Χάντερ, καθώς και η Κομεντί Φρανσαίζ με το «Ηλέκτρα /Ορέστης» του πρωτοπόρου και διεθνώς αναγνωρισμένου Ίβο Βαν Χόβε.

Δείτε παρακάτω το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.