Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Και η κορυφαία εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Σελίνου Αττικής «Η ΕΛΥΡΟΣ» στην...

Και η κορυφαία εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Σελίνου Αττικής «Η ΕΛΥΡΟΣ» στην ΑΝΕΚ LINES

Παραδοσιακοί όμορφοι κρητικοί χοροί από την "Πολιτιστική Ένωση Κρήσσες" και τον Χορευτικό Όμιλο "Δικταίοι – Καστρινοί»

Στην ΑΝΕΚ LINES, φιλοξενήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά με εξαιρετική επιτυχία, η μεγάλη ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Σελίνου Αττικής «Η ΕΛΥΡΟΣ».Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, το ΕΟ/ΟΓ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, υποδέχτηκε σε έναν ζεστό χώρο, εκατοντάδες Κρητικούς, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική φροντίδα του πληρώματος και μια όμορφη γιορτή με κρητικό χρώμα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε σε ευχάριστο κλίμα, με τον χαιρετισμό του Πρόεδρου της ’Ενωσης Κρητών Σελίνου Αττικής «Η ΕΛΥΡΟΣ» “, κ. Ευτύχη Καστρινάκη, ο οποίος καλωσόρισε τους παριστάμενους, υπογραμμίζοντας: «Με ιδιαίτερη χαρά, βλέπω ότι για μία ακόμη χρονιά, συγκεντρωθήκαμε όλοι για να γιορτάσουμε μαζί την έναρξη του νέου έτους τιμώντας την παράδοση και την κληρονομιά μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ παραμένει ισχυρή η ανάγκη μεταλαμπάδευσης των ηθών και των εθίμων της Κρήτης. Ευχαριστώ θερμά την ΑΝΕΚ LINES, που στέκεται στο πλευρό μας, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία μας, που διατηρεί άσβεστη την επαφή μας με το νησί ».

Από την πλευρά της ΑΝΕΚ LINES ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, έλαβε το λόγο σημειώνοντας: «Νιώθω πραγματικά περήφανος που η ΑΝΕΚ LINES είναι παρούσα και αρωγός, σε ενέργειες που σέβονται και διαφυλάττουν την παράδοση. Σε ενέργειες  που φέρνουν κοντά την Κρήτη και τους ανθρώπους της. Αυτό άλλωστε αποτελεί και την πραγματοποίηση του οράματος μας, σε όλο το φάσμα της λειτουργίας μας. Σας εύχομαι η νέα χρονιά, να είναι γεμάτη με υγεία, δημιουργία και αλληλεγγύη και σας διαβεβαιώ ότι η ΑΝΕΚ LINES θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις  την Κρήτη και τους απανταχού Κρήτες”.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πλοίαρχος του ΚΡΗΤΗ II, κάπτεν Γιάννης Λυγεράκης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, με ευχές για τη νέα χρονιά, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι της ANEK LINES, δεσμεύονται να παραμείνουν αντάξιοι της εμπιστοσύνης των Κρητικών, μεταφέροντας την Κρήτη και τις αρχές της σε κάθε ταξίδι, σε κάθε λιμάνι.

Το ετήσιο ραντεβού του Συλλόγου, συμπληρώθηκε με ιδιαίτερα λαογραφικά δρώμενα, τα οποία επιμελήθηκε και φέτος με σεβασμό στην παράδοση ο συγγραφέας -λαογράφος κ. Γιάννης Σκουλούδης.

Ξεχωριστό τόνο, έδωσε η συμμετοχή με παραδοσιακά χορευτικά της «Πολιτιστικής Ένωσης Κρήσσες» και του Χορευτικού Ομίλου «Δικταίοι – Καστρινοί», που απογείωσαν το κέφι με κρητικούς ρυθμούς.

Η ΑΝΕΚ LINES, για μία ακόμα φορά, έγινε «γέφυρα» για να ενωθεί η Κρήτη με την ηπειρωτική Ελλάδα. Μέσα από την μοναδική και ζεστή κρητική φιλοξενία των ανθρώπων της, τοπικές γεύσεις και γνήσιο ενδιαφέρον, φέρνει κρητικό αέρα σε κάθε προορισμό, υπενθυμίζοντας ότι η πατρίδα βρίσκεται στην καρδιά μας, στην παράδοση, στα ήθη και στα έθιμα που μας ξεχωρίζουν και μας ενώνουν.

ΑΝΕΚ LINES. Υπερήφανα συνεχίζουμε με πλώρη το μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.