Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ρένα Δούρου: Προχωράμε για να γίνει η Αττική πόλος έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών...

Ρένα Δούρου: Προχωράμε για να γίνει η Αττική πόλος έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών και επενδύσεων

Το μεγάλο – οικονομικό, τουριστικό, πολιτιστικό – στοίχημα του Film Office της Αττικής για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για οπτικοακουστικές παραγωγές, παρουσίασε το πρωί της Τρίτης 29 Ιανουαρίου, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο Νομισματικό Μουσείο. Η ίδια περιέγραψε το Film Office ως εργαλείο συντονισμού και διευκόλυνσης για την υλοποίηση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στην Αττική, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα «που δεν αφορά στενά την Αττική αλλά ευρύτερα τη χώρα και την εθνική οικονομία». Η Περιφερειάρχης θύμισε ότι η δημιουργία του Film Office ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους «εδώ και πάνω από 4 χρόνια της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και σήμερα χάρη στη συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, ο στόχος μας αρχίζει να υλοποιείται».

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Αττική προνομιακό χώρο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για οπτικοακουστικές παραγωγές, παρουσίασε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού, Ελένη Δημοπούλου.
Μπορείτε να Δείτε την παρουσίαση εδώ:https://goo.gl/BZdwfc

Στην παρουσίαση του Film Office της Αττικής μετείχαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – Ε.Κ.Ο.Μ.Ε. Α.Ε., Πάνος Κουάνης, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, η Διευθύντρια του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Βένια Βέργου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε.), Πάνος Παπαχατζής και ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς. Την εκδήλωση συντόνισε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Αγγελική Λεβέντη, ενώ παρευρέθηκε ο ηθοποιός, Άνθιμος Ανανιάδης καθώς και άνθρωποι του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ακολουθούν βασικά σημεία από την παρέμβαση της Περιφερειάρχη Αττικής:

  • Εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια η Περιφέρεια Αττικής έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή, μέσα από συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να λειτουργήσει ως πόλος έλξης εκείνων των κρίσιμων ξένων επενδύσεων που, αφενός μπορούν να δημιουργήσουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και αφετέρου να στηρίξουν επαγγέλματα και οικονομικούς τομείς που έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Συμβάλλοντας έτσι, λόγω του ειδικού βάρους της Περιφέρειας, στην επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.
  • Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η λειτουργία του Film Office της Αττικής – ενός θεσμού – εργαλείου, απαραίτητου για να κερδηθεί το στοίχημα της αρωγής σε ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές στην Περιφέρειά μας. Να γίνει η Περιφέρεια Αττικής εκείνος ο κρίσιμος παράγοντας που θα λειτουργήσει ως αρωγός και παράγοντας διευκόλυνσης και αντιμετώπισης των όποιων ζητημάτων – από την εξεύρεση χώρων ως τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις -, που θέτει μια ξένη παραγωγή. Πόλος επικοινωνίας, συντονισμού και επίλυσης των όποιων θεμάτων προκύψουν, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στο πλαίσιο μιας διεθνούς παραγωγής.
  • Πλέον, η Περιφέρεια Αττικής, με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, προχωράμε, προκειμένου να γίνει η Αττική πόλος έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών και επενδύσεων που μπορούν να αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα. Να λειτουργήσουν, μέσα από αλληλεπιδράσεις, καταλυτικά, αλλάζοντας την εικόνα μίας χώρας ουραγού, σε χώρα που ανήκει στην κατηγορία εκείνων που κερδίζουν.
  • Κινούμαστε λοιπόν στην κατεύθυνση υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, με τον ΕΦΚΑ, βρισκόμαστε στη φάση της εξασφάλισης του χώρου που θα στεγάσει τις ανάγκες του Film Office της Αττικής. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού είναι επιχειρησιακά έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις λειτουργίας του στο πλαίσιο υποδοχής μιας σύγχρονης μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής.
  • Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους αρμόδιους Υπουργούς, τον κύριο Νίκο Παππά και τον κύριο Λευτέρη Κρέτσο, όπου μία προσπάθεια που ξεκίνησε για εμάς τον Σεπτέμβριο του 2014, την αγκάλιασαν. Μας βοήθησαν με τις νομοθετικές ρυθμίσεις, αφουγκράστηκαν αυτή την πρωτοβουλία. Και βέβαια δεν την περιόρισαν στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά λειτούργησαν επ’ ωφελεία των 13 Περιφερειών της πατρίδας μας.
  • Να ευχαριστήσω προσωπικά την κυρία Ελένη Δημοπούλου, η οποία, την εντολή για την υλοποίηση αυτής της ιδέας, που ήρθε μετά και από δικά μου ταξίδια στο εξωτερικό, την έφερε εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Νομισματικού Μουσείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.