Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή για τις δήθεν μεταβιβάσεις ακινήτων πολιτιστικής...

Δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή για τις δήθεν μεταβιβάσεις ακινήτων πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΕΤΑΔ

«Η σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Οικονομικών και το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας επαναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση ακινήτου πολιτιστικής κληρονομιάς και ότι τόσο ο Νόμος όσο και η Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών προβλέπουν ρητά την εξαίρεση αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων από τη μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ.

Το σύνολο των 2.330 Κωδικών Αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου που υπέδειξε το Υπουργείο Πολιτισμού συμπεριλαμβάνονται στην Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για την εξειδίκευση των εξαιρέσεων που θα εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών.

Στη συνέχεια, όπως έχουμε επανειλημμένα ανακοινώσει και στη Βουλή, θα κατατεθεί ρύθμιση η οποία θα εξασφαλίζει στο διηνεκές την πολιτιστική κληρονομιά από προσπάθειες ιδιωτικοποίησης, όπως εκείνη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου τα έτη 2013-2014 που μεταβίβασε για εκποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα του Υπουργείου Πολιτισμού στην Πλάκα.

Δυστυχώς, βουλευτές της αντιπολίτευσης, παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις των Υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών, συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να δημιουργούν θόρυβο ανακινώντας ένα ανύπαρκτο θέμα. Έλλειψη ενημέρωσης δεν υφίσταται. Η πολιτική ευγένεια δεν μας επιτρέπει να καταλογίσουμε αδυναμία κατανόησης. Το μόνο που μένει είναι η μικροπολιτική εκμετάλλευση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε μια  απελπισμένη προσπάθεια αναζήτησης διεξόδου μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της αντιπολιτευτικής τους στρατηγικής.

Οι πολίτες έχουν μέτρο σύγκρισης και μπορούν να κρίνουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.