Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σε έκτακτη Συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής...

Σε έκτακτη Συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής

Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και Προέδρου του ΣΟΠΠ, Πέτρου Φιλίππου.

Θέμα της συνάντησης ήταν ο συντονισμός δράσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων λόγω πρόγνωσης επιδείνωσης του καιρού και εμφάνιση έντονων καιρικών φαινομένων (βροχοπτώσεων, έντονων χιονοπτώσεων και ιδιαίτερων χαμηλών θερμοκρασιών), καθώς και για τη λήψη πρόσθετων μέτρων ετοιμότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρχικά καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και τους ευχήθηκε Καλή Χρονιά. Στη συνέχεια τους ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο σε μηχανολογικό εξοπλισμό, για τον αποχιονισμό των δρόμων όσο και σε αλάτι για τον παγετό, έτσι ώστε να παραμένει το οδικό δίκτυο καθαρό και ασφαλές.

Ο κ. Φιλίππου επεσήμανε στους εκπροσώπους Πολιτικής Προστασίας των Δήμων καθώς και των Εθελοντικών Οργανώσεων που συμμετείχαν, αλλά και σε όλους τους πολίτες να ενημερώνονται συχνά από τα ΜΜΕ για την πρόγνωση του καιρού και την εξέλιξη των φαινομένων, να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όταν χρειάζεται να μετακινηθούν (αλυσίδες κλπ).

Αναλυτικά στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Σπύρος Πάντζας, ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, Διοικητές και εκπρόσωποι της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λαυρίου, Νέας Μάκρης, καθώς και από τον 9οΠυροσβεστικό Σταθμό. Εκπρόσωποι του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού, του Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής και των Δ/νσεων Αστυνομίας Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Λιμεναρχεία Ραφήνας, Λαυρίου και Χαλκίδας – Ωρωπού, αλλά και από το Δασαρχείο Πεντέλης, Καπανδριτίου και Λαυρίου,  τις Δ/νσεις Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Επίσης παρευρέθηκαν οι Δ/ντες Τεχνικών Υπηρεσιών και Δ/νση Υγείας της ΠΕΑΑ καθώς και στελέχη των υπηρεσιών τους.

Σημαντική εκπροσώπηση στη συνεδρίαση είχαν και οι εθελοντικές οργανώσεις της Ανατολικής Αττικής (Εθελοντική Ομάδα Π.Π. Καλυβίων, Εθελοντική Ομάδα Π.Π. Κουβαρά, Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρασφάλειας ΔΕ Βάρης, Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας και Δήμου Παιανίας.

Στους εκπροσώπους Πολιτικής Προστασίας των Δήμων καθώς και των Εθελοντικών Οργανώσεων δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με οδηγίες αυτοπροστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες.

Οδηγίες προστασίας το χειμώνα

Παγετός, Χιονόπτωση-Χιονοθύελλα

Πληροφορίες σχετικά με τα ανωτέρω καιρικά φαινόμενα καθώς και οδηγίες αυτοπροστασίας παρατίθενται στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Π.Π.Π.) στους κάτωθι συνδέσμους: 

– Οδηγίες αυτοπροστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα

 και στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής στους κάτωθι συνδέσμους:

– Έντονα καιρικά φαινόμενα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.