Αρχική Αεροπορικά Νέα Κανονικά οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης

Κανονικά οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης

Κανονικά πραγματοποιούνται από χθες το βράδυ στις 19.30 οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης μετά τα προβλήματα που καταγράφονταν για περίπου ένα 24ωρο λόγω της χαμηλής νέφωσης με ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.

Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Fraport, Γιάννης Παπάζογλους, παρά τη σφοδρότητα της χιονόπτωσης οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο παρέμειναν ανοιχτοί. «Είναι ίσως η μοναδική φορά που ένα αεροδρόμιο στην Ελλάδα υπό τέτοιες συνθήκες παραμένει ανοιχτό και είναι πραγματικά κρίμα που τόσοι επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κομμάτι των ραδιοβοηθημάτων για την προσγείωση των αεροπλάνων είναι στην αρμοδιότητα της πολιτείας.

Εν τω μεταξύ η Fraport Greece με αφορμή τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες 48 ώρες στη Βόρεια Ελλάδα, ενημέρωσε ότι:

  • Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο Αεροδρόμιο Μακεδονία έχουν παραμείνει ανοικτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης.
    Χάρη στην πλήρη αξιοποίηση διευρυμένου στόλου 9 αποχιονιστικών μηχανημάτων, αποπαγοποιητικού εξοπλισμού αλλά και της πρόσφατης άσκησης ετοιμότητας που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2018, οι διάδρομοι παρέμειναν και θα παραμείνουν ανοικτοί.

  • Οι όποιες καθυστερήσεις, εκτροπές ή ακυρώσεις πτήσεων παρουσιάστηκαν, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε χαμηλή νέφωση που επικρατεί στο αεροδρόμιο και ήταν αποτέλεσμα αποφάσεων των αεροπορικών εταιριών σύμφωνα με τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες και ανάγκες.
  • Έχει αποκατασταθεί πλήρως το πτητικό πρόγραμμα

    Η Fraport Greece ευχαριστεί τους επιβάτες για την κατανόηση τους και τους καλεί πριν την επίσκεψή τους στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των πτήσεων είτε επικοινωνώντας με την αεροπορική τους εταιρία ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, είτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου www.skg-airport.gr.

     

     

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.