Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τοποθέτηση του Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή στην επιστημονική ημερίδα για την επαναλειτουργία...

Τοποθέτηση του Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή στην επιστημονική ημερίδα για την επαναλειτουργία του θεάτρου του Λυκαβηττού

Εισαγωγική τοποθέτηση έκανε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας με θέμα «Θέατρο Λυκαβηττού: ένα μοναδικό Παν-Όραμα για το Αθηναϊκό Φυσικό και Πολιτιστικό Τοπίο» από την Περιφέρεια Αττικής (Κεντρικός Τομέας Αθηνών) και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ).

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι η έξοδος της χώρας από την πολυετή κρίση είναι αναγκαίο να συνοδευτεί από πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, με τον πολιτισμό να έχει κεντρικό ρόλο σε αυτή. Σύμφωνα με τον κ. Υφυπουργό, πολλά από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η εγκατάλειψη, η εγκληματικότητα, η γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών, δεν λύνονται ούτε με την καταστολή αλλά με το ζωντάνεμά τους, με την απόδοσή τους σε δημόσιες χρήσεις, με την απλή ενίοτε μέριμνα για τις βασικές δημόσιες υποδομές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Στρατής αναφέρθηκε στο κτίριο-κόσμημα του Ακροπόλ, το οποίο, όπως έχει εξαγγείλει η Υπουργός Πολιτισμού, θα μετατραπεί σε κέντρο για την ανάδειξη και την υποστήριξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, δίνοντας ζωή σε ένα δύσκολο σημείο της Αθήνας, σε συνδυασμό με την αναβίωση της πολύπαθης οδού Τοσίτσα, περιβάλλοντα χώρου του ιστορικού κτιρίου του Μετσόβειου Πολυτεχνείου αλλά και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του μεγαλύτερου μουσείου της χώρας.

Αναφορικά με το θέατρο του Λυκαβηττού, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι αποτελεί την κορυφή των παρεμβάσεων, στις οποίες συμμετέχει ενεργά το Υπουργείο Πολιτισμού, δημιουργώντας ένα δίχτυ πολιτισμού στο κέντρο της πόλης.

Κλείνοντας, ο κ. Στρατής επισήμανε ότι η συντονισμένη δράση και συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, της ΕΤΑΔ, της Ανάπλασης Α.Ε. και του Υπουργείου Πολιτισμού για την απόδοση και πάλι στην πόλη του εμβληματικού χώρου του θεάτρου Λυκαβηττού αποτελεί μια χειρονομία υψηλού συμβολισμού, που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για ολόκληρη την πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.