Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι πρώτες υποτροφίες το 2018 από τον νεοσύστατο κοινωφελή φορέα Νίκος Δασκαλαντωνάκης

Οι πρώτες υποτροφίες το 2018 από τον νεοσύστατο κοινωφελή φορέα Νίκος Δασκαλαντωνάκης

κοινωφελή φορέα Νίκος Δασκαλαντωνάκης

Η δίψα για μάθηση και γνώση αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για τους δημιουργικούς ανθρώπους και κυρίως για τους νέους. Πάνω σ’ αυτή τη θεμελιώδη αξία και εμπειρία στηρίξαμε την πρωτοβουλία μας με το 1ο Πρόγραμμα Υποτροφιών της Φιλανθρωπικής και Πολιτιστικής Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF».

Η Αμαλία, που τα καλοκαίρια της δουλεύει στην Grecotel και θέλει να ασχοληθεί με την ειδική αγωγή, έχοντας αριστεύσει μέχρι τώρα στις σπουδές της. Ο Θεμιστοκλής, που «σκάβει» στην Ελεύθερνα και τελειώνει τη διατριβή του γι’ αυτό τον παγκόσμιο αρχαιολογικό προορισμό. Η Δανάη, που θα συνεχίσει τις υψηλού επίπεδου σπουδές της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνδέοντας την αρχιτεκτονική με τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Ο Ευγένιος, που από την Ελβετία θα βρεθεί στο Μιλάνο μέσω της Grecotel και της Κρήτης για να διδαχθεί τη σύγχρονη αισθητική στη διατροφή. Η Ζωή, που επενδύει στον τουρισμό και το εγχώριο know how. Η Μαρίνα, που από αεροσυνοδός και αριστούχος πτυχιούχος θα «πετάξει» στην Ιταλία για να μάθει τα μυστικά του σχεδιασμού και της διοίκησης των τουριστικών συστημάτων. Η Κατερίνα, νομικός και μεταφράστρια με εμπειρία στον τουρισμό, που θα εντρυφήσει στο «Sustainable Tourism Development: Heritage, Environment, Society», καθώς και όσοι ακόμη υποψήφιοι επελέγησαν αποτελούν την πρώτη γενιά υποτρόφων του κοινωφελούς οργανισμού «Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF».

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεών του, ο νέος φορέας προχώρησε στις πρώτες τέσσερις χορηγίες για μετεκπαίδευση σε στελέχη και εργαζομένους του Ομίλου Grecotel σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το The Hotel School του Πανεπιστημίου Cornell και το Πανεπιστήμιο Les Roches στην Ελβετία.

Ο νεοσύστατος οργανισμός συστηματοποιεί με τον τρόπο αυτό την 50χρονη προσφορά του ιδρυτή του, Νίκου Δασκαλαντωνάκη, το αντίδωρο, όπως ο ίδιος το ονομάζει, προς την κοινωνία, τον γενέθλιο τόπο, το Ρέθυμνο, και τους ανθρώπους του. Ύψιστος στόχος, με τις υποτροφίες, τις χορηγίες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, είναι η στήριξη των νέων ανθρώπων του Ρεθύμνου, της Κρήτης και κατ’ επέκταση της πατρίδας μας, για την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών τους, καθώς και η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στον χώρο του τουρισμού αλλά και ευρύτερα.

Καλή σταδιοδρομία σε όλους. Το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.