Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στη δημιουργία νέων τουριστικών διαδρομών στα Βαλκάνια

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στη δημιουργία νέων τουριστικών διαδρομών στα Βαλκάνια

Ομιλία  του Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης  Γ. Τζιάλλα στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τους Παγκόσμιους Πολιτισμούς στη Σόφια

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κος Γιώργος Τζιάλλας εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για τους Παγκόσμιους Πολιτισμούς και τις Ιστορικές Διαδρομές που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) και του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας.

Στην συνάντηση, όπου συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη κρατών συζητήθηκε ο ρόλος των κρατών και των περιφερειακών οργανισμών στη δημιουργία ιστορικών διαδρομών ως πόλο έλξης τουριστών και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού.

Στην τοποθέτησή του, ο  κ. Τζιάλλας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ισχυρό ρόλο στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη τουριστικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή και υποστηρίζει διεθνείς και περιφερειακές πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών ροών.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού όπου συμμετέχει ενεργά το Υπουργείο Τουρισμού, έχοντας ήδη συνδιοργανώσει στη Θεσσαλονίκη την πρώτη στην Ευρώπη 8η Διεθνή Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού. Τόνισε επίσης τις σημαντικές δυνατότητες στην αξιοποίηση  των νέων τεχνολογιών για την  ανάπτυξη των διαδρομών αυτών, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και τον εμπλουτισμό της ταξιδιωτικής εμπειρίας που απολαμβάνουν οι επισκέπτες.

Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας κα Nikolina Angelkova και συζήτησαν για τη  συνεργασία των δύο Υπουργείων στο πλαίσιο του «Δρόμου του Μεταξιού» όσο και για την δημιουργία Βαλκανικής Τουριστικής Διαδρομής για την οποία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες συναντήσεις και έχει συμφωνηθεί επί της αρχής, και την οποία υποστηρίζει η Ελλάδα. Ο κ.Τζιάλλας και η κα Angelkova επιβεβαίωσαν την κοινή βούληση για την  ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας που δημιουργεί αμοιβαία οφέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.