Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ενημέρωση για όσους κέρδισαν ονομαστική VIP πρόσκληση για την παράσταση στο Μέγαρο...

Ενημέρωση για όσους κέρδισαν ονομαστική VIP πρόσκληση για την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής «Φαντασμαγορική γιορτή για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας»

Εάν είστε από αυτούς που κερδίσατε ονομαστική πρόσκληση και παρακολουθήστε την παράσταση στο

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Φαντασμαγορική γιορτή για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου

Μπορείτε να την παραλάβετε αφού σας έλθει ενημέρωση στο κινητό σας, από τη reception του Μεγάρου Τετάρτη- Πέμπτη & Παρασκευή 21-22 & 23/11 και ώρα 10:00 έως 18:00 ή να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα από την παράσταση στο Μέγαρο.

Σας ευχαριστούμε όλους πολύ για την μεγάλη συμμετοχή και αποδοχή που είχε η προσφορά μας.

 

«Φαντασμαγορική γιορτή για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας»

Μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική εκδήλωση γιορτάζεται η λήξη του Έτους Τουρισμού, Ελλάδας-Ρωσίας, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Αλεξάντρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές, χορούς και τραγούδια της ιστορίας και της ψυχής των δύο λαών μέσα από την παράδοση των αιώνων. Μέσα από την τέχνη δημιουργείται μια πνευματική γέφυρα αλληλεγγύης και φιλίας των δύο λαών. Η καλλιτεχνική εκδήλωση φιλοδοξεί να προβάλλει και να απογειώσει την διαχρονική, πολιτισμική τους προσφορά.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιασθεί το ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον καταξιωμένο συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο με την ορχήστρα του υπό τη διεύθυνση του Νίκου Στρατηγού.

 

Συνοδεύουν την Μελίνα Ασλανίδου και τον Κώστα Μακεδόνα που ερμηνεύουν αξεπέραστα τραγούδια, διεθνείς επιτυχίες, μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρο Ξαρχάκο, Βασίλη Τσιτσάνη).

Η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν-Χορδώ» με συνοδεία της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου, θα δώσει μία ξεχωριστή νότα στην μουσική βραδιά.

Ο σύλλογος παραδοσιακών χορών και λαογραφικών ερευνών, «Χοροπαίγνιο» του Γιώργου Παντζιαρίδη με 70 χορευτές θα μας ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με εντυπωσιακούς παραδοσιακούς χορούς -Κρητικά, Ποντιακά, Νησιώτικα, Ρουμελιώτικα Θρακιώτικα και Λαϊκά- σε συνδυασμό προβολής video art με συναρπαστικές εικόνες της Ελλάδας μέσα από τους τόπους, τους μύθους και την ιστορία της.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα φιλοξενηθεί η Κρατική Χορωδία των Κοζάκων του Κουμπάν (State Kuban Cossack Chorus). Πρόκειται για την παλαιότερη φολκλορική ομάδα της Ρωσίας με διαρκή παρουσία από το 1811 έως σήμερα και πολλά βραβεία στο ενεργητικό της. Οι παραστάσεις τους μοιάζουν με ταξίδι, από τον ποταμό Ντον και την Μαύρη Θάλασσα ως τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή, αποτυπώνοντας μοναδικά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της Ρωσίας μέσα στον χρόνο.

Κάθε παρουσία τους είναι ένα υπερθέαμα χορού, τραγουδιών και σόλο μουσικών συνθέσεων. Μια επίδειξη ανεξαρτησίας, σθένους και δύναμης. Δεν είναι τυχαίο πως η φήμη τους έχει κατά πολύ ξεπεράσει τα σύνορα της Ρωσίας.

Χαρακτηριστική η κριτική της γαλλικής “Figaro”: «Μέσα από την λαμπρή εκτέλεση της τέχνης τους οι Κοζάκοι του Κουμπάν προσφέρουν μια πολύτιμη γεύση από την πολυεπίπεδη ιστορία της Ρωσίας».

Αλλά και της ιαπωνικής “Asahi”: «Το θαύμα που δημιουργούν τους τοποθετεί σε αντίστοιχη θέση με παγκόσμιους γίγαντες, όπως τα Bolshoi».

Μια μαγική παράσταση πλημμυρισμένη από μουσική, τραγούδια και χορό που αναδεικνύει την πολυεπίπεδη ιστορία των τόπων, των ανθρώπων της ψυχής και της φιλοσοφίας των δύο χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.