Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά DREAM & MEMORY: H καθημερινότητα στην Κίνα, τώρα και τότε.

DREAM & MEMORY: H καθημερινότητα στην Κίνα, τώρα και τότε.

DREAM & MEMORY

41 έργα από το πλούσιο αρχείο της Ένωση Φωτογράφων Κίνας που καταγράφουν τις ραγδαίες αλλαγές στην καθημερινότητα των κινέζων πολιτών από τον 20ο στον 21ο αιώνα, παρουσιάζονται στον Χώρο Τέχνης Ziller.

Σπάνια φωτογραφικά στιγμιότυπα που αποτυπώνουν τη «μετάβαση» της Κίνας από τον 20ο στον 21ο αιώνα μέσα από το φωτογραφικό φακό μελών της Ένωσης Φωτογράφων Κίνας, παρουσιάζονται στην έκθεση που φιλοξενεί το My Odyssey Travel στο εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο της πλ. Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας.  

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα περιηγηθούν σ’ ένα συναρπαστικό μωσαϊκό εικόνων από χαριτωμένα vintage ενσταντανέ, στο lifestyle της δεκαετίας του ’90  και τις οικίες σκηνές εκατοντάδων ποδηλατών στους δρόμους των κινέζικων μεγαλουπόλεων, τότε και τώρα.   

Η Ένωση Φωτογράφων Κίνας (CPA) ιδρύθηκε το 1956 κι είναι η σημαντικότερη Ένωση επαγγελματιών φωτογράφων και περιλαμβάνει μέλη από όλες τις διαφορετικές εθνότητες της αχανούς ασιατικής χώρας.

Η εταιρεία My Odyssey Travel, μέλος του επιχειρηματικού ομίλου Hellas Group που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κίνα, πρωτοπορεί καθώς σε συνεργασία με αναγνωρισμένους πολιτιστικούς και ακαδημαϊκούς φορείς από την χώρα της Ασίας, διοργανώνει υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικές εμπειρίες και εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Στα εγκαίνια θα παραστεί επίσημη εξαμελής κινεζική αποστολή μεταξύ των οποίων οι κκ Yang Yueluan Aντιπρόεδρος  της «Ένωσης Φωτογράφων Κίνας» και Χu Zhiqiang, Αναπληρωτής Δ/ντής του CFLAC Photography Art Centre.

Εγκαίνια: 16 Οκτωβρίου 19:30

Χώρος Τέχνης Ziller. Βασιλικής 1,
πλ. Αγίας Ειρήνης, 1ος όροφος

Διάρκεια: 16 – 23 Οκτωβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 17:00 καθημερινά

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.