Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την Ενιαία Τιμή Βιβλίου

Υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την Ενιαία Τιμή Βιβλίου

Ενιαία Τιμή Βιβλίου

Την ολοκλήρωση του πλαισίου ρυθμίσεων που αφορούν την Ενιαία Τιμή Βιβλίου προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αστέριος Πιτσιόρλας, καθώς και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Υφυπουργός Κώστας Στρατής.

Η Ενιαία Τιμή Βιβλίου είχε καταργηθεί το 2014 για όλες τις κατηγορίες βιβλίων πλην των λογοτεχνικών. Με το νόμο 4549/2018 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνιο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της 4ης αξιολόγησης, η Ενιαία Τιμή επανήλθε για όλες τις κατηγορίες βιβλίων. Έτσι προστατεύεται πλέον η πολυμορφία και η ποικιλία της εκδοτικής παραγωγής, τα δύσκολα και μη εμπορικά βιβλία, καθώς και τα μικρά βιβλιοπωλεία, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν υποστεί τις βαριές συνέπειες ενός άνισου ανταγωνισμού.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, έρχεται σε συνέχεια των διατάξεων του νόμου, εξασφαλίζοντας ένα ολοκληρωμένο πλέγμα προστασίας της εκδοτικής παραγωγής και της διακίνησης των βιβλίων. Συγκεκριμένα, ορίζονται οι τρόποι γνωστοποίησης της τιμής του βιβλίου και οποιασδήποτε αλλαγής σε αυτή, κυρίως όμως ρυθμίζεται ο τρόπος ελέγχου για τυχόν παραβιάσεις του νόμου.

Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει η ΚΥΑ σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι πλέον προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης και όχι ποινικές κυρώσεις, δηλαδή εξορθολογίζεται και απλοποιείται η διαδικασία ελέγχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.