Αρχική Βραβεία Το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort φιλοξένησε τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα

Το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort φιλοξένησε τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα

Το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort φιλοξένησε τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα
Από αριστερά ο Ρώσος Σεφ Andrey Matiukha και ο Σάκης Τζανέτος, Executive Chef, Cape Sounio, Exclusive Resort

Το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας, φιλοξένησε η Grecotel στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort, από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2018.

Aπό αριστερά Αnton Salnikov, Pavel Kublitshy, Andrei Matiukha, Vladimir Minaev

Πρόκειται για τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα που διοργανώθηκε για  4η συνεχή χρονιά, από το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και άλλων κορυφαίων ρωσικών και ελληνικών επαγγελματικών οργανώσεων.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα πραγματοποιήθηκε ξεχωριστό γαστρονομικό δείπνο, που σηματοδότησε την έναρξη της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους, προσωπικότητες της Ελλάδας και της Ρωσίας. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μοναδικές γεύσεις από την κουζίνα της περιοχής του Κουμπάν, που επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ο κορυφαίος σεφ  Andrey Matiukha.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (Chef’s Club of Greece), του Διεθνούς Οινογαστρονομικού Κέντρου Ρωσίας (International Center of Wine and Gastronomy, ΙCWAG, Μόσχα) και της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Ξενοδόχων Ρωσίας.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη διοργάνωση οι κκ. Χαράλαμπος Καρίμαλης -Πρόεδρος του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου – Αντιπρόεδρος ΕΟΤ και Διευθύντρια του γραφείου της Υπουργού Τουρισμού, Πολύκαρπος Ευσταθίου – Διευθυντής Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης – Εκπρόσωπος του Ελληνο-Ρωσικού Επιμελητηρίου, Alexander Khomenko – Διευθυντής του Ρωσικού Πολιτιστικού και επιστημονικού Κέντρου Αθηνών, διπλωματικοί ακόλουθοι της ρωσικής πρεσβείας και του Καζακστάν, καθώς και εκπρόσωποι του ελληνικού και του ρωσικού τύπου. Από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας παρευρέθηκαν οι κκ. Αναστάσιος Τόλης – Επίτιμος Πρόεδρος, Τάσος Πρωτοψάλτης – Πρόεδρος, Τάσος Ζησόπουλος – Αντιπρόεδρος, Μίλτος Καρούμπας – Μέλος ΔΣ & Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής, Έκτωρ Ιωάννου – Γενικός Γραμματέας και Κωνσταντίνος Τάσης – Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort και την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, με το Συνέδριο Γαστρονομίας, το οποίο παρακολούθησαν Έλληνες και Ρώσοι δημοσιογράφοι, μαθητές τουριστικών επαγγελμάτων από το Mediterranean College, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και πλήθος κόσμου που είχε δηλώσει συμμετοχή.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κκ. Σάκης Τζανέτος, Executive Chef του Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort και Andrey Matiukha, διεθνούς φήμης σεφ από την πόλη Κρασνοντάρ της Ρωσίας. Οι δύο σεφ, μεταξύ άλλων, παρουσίασαν με τον συντονισμό του Igor Bukharov ξεχωριστά πιάτα «εμπνευσμένα», από παραδοσιακές ελληνικές και ρωσικές συνταγές, τα οποία αξιολόγησαν οι κκ. Αναστάσιος Τόλης – Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Ηλίας Μαμαλάκης – Γευσιγνώστης, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης – Grecotel Operations Director, Leonid Gelibterman – Πρόεδρος ICWAG και Igor Bukharov που αποτελούσαν την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Διεθνούς Οινο-Γαστρονομικού Κέντρου Ρωσίας και του κου Φίλιππου Κούτρα,  ιδρυτή του site estiatoria.gr.

Ακολούθησε γαστρονομικό δείπνο με γεύσεις και ιδιαίτερα αρώματα από τη σύγχρονη κουζίνα της Μόσχας. Τα πιάτα επιμελήθηκε ο γνωστός σεφ Anton Salnikov, ο οποίος εμπνεύστηκε το μενού από το φθινόπωρο της Μόσχας. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με παρουσίαση από την τετραμελή ομάδα των Ρώσων Σεφ, οι οποίοι ευχαρίστησαν την Grecotel και το Cape Sounio για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Grecotel, κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης, είναι Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας σε Κρήτη και Δωδεκάνησα από το 1998 και εκπροσωπεί τον Όμιλο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου. Από πολύ νωρίς ο κ. Δασκαλαντωνάκης, αφουγκραζόμενος τις τάσεις του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα, ενίσχυσε στην πράξη τη διασύνδεση των τοπικών αγαθών και της παράδοσης με την ξενοδοχία.

Η Grecotel, o ηγετικός Όμιλος ξενοδοχείων στη χώρα, με αφοσίωση στο όραμα του πρωτεργάτη του ελληνικού τουρισμού κου Νίκου Δασκαλαντωνάκη, αξιοποιεί τις σύγχρονες υποδομές της, την ισχυρή δυναμική και το αστείρευτο μεράκι των ανθρώπων της,  οδηγώντας  τις εξελίξεις στον κλάδο. Μέσα από πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που συνδυάζουν τον πρωτογενή τομέα με τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη και ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ενώ για μία ακόμα φορά, με ευθύνη και συνέπεια, δημιουργεί «γέφυρες» ανάμεσα στα διαφορετικά κομμάτια που συνθέτουν τη μεγάλη εικόνα του τουρισμού στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.