Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο «Φθαρτός κόσμος» του ζωγράφου Πασχάλη Αγγελίδη εκτίθεται στο εμβληματικό Explorer’s Bar...

Ο «Φθαρτός κόσμος» του ζωγράφου Πασχάλη Αγγελίδη εκτίθεται στο εμβληματικό Explorer’s Bar του NJV Athens Plaza

Ο «Φθαρτός κόσμος» του ζωγράφου Πασχάλη Αγγελίδη εκτίθεται στο εμβληματικό Explorer’s Bar του NJV Athens Plaza

Το Explorer’s Bar του NJV Athens Plaza, στηρίζοντας σταθερά τις τέχνες και τον πολιτισμό, φιλοξενεί από την 1η Οκτωβρίου 2018 την έκθεση ζωγραφικής «Φθαρτός κόσμος» του Έλληνα ζωγράφου Πασχάλη Αγγελίδη υπό την επιμέλεια της κ. Ειρήνης Βανταράκη.

Ο Δρ. Γιάννης Κολοκοτρώνης, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, χαρακτηρίζει τα έργα του ζωγράφου Πασχάλη Αγγελίδη ως «κλασικές ψυχικές διαταραχές του ανθρώπου. Η εμπειρία που αποκομίζουμε από τους πίνακες του Πασχάλη είναι αποσπασματική και θεατρική. Η τελευταία εκδηλώνεται μέσα από μια εννοιακή αντίληψη που έχει στο μυαλό του για τον σκηνογραφικό χώρο της σύνθεσης, από τον οποίο απουσιάζουν τρικ που θα ενίσχυαν την αίσθηση του μυστηρίου».

Βιογραφικό Πασχάλη Αγγελίδη:

Ο Πασχάλης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη τον Φεβρουάριο του 1955. Σπούδασε διακοσμητική, ελεύθερο σχέδιο και χρώμα στη Θεσσαλονίκη. Μαθήτευσε και εργάστηκε με τον Δημήτρη Σκρέτα στη χαρακτική και μεταλλοπλαστική. Εργάστηκε στο θέατρο ως ζωγράφος σκηνικών και ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος. Ζωγραφίζει τοιχογραφίες μεγάλων διαστάσεων σε δημόσιους και επώνυμους ιδιωτικούς χώρους. Από το 1989 επέλεξε να ζει μόνιμα στη Μακρινίτσα Πηλίου και στην πόλη του Βόλου.

Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα μουσικών δίσκων και CD, όπως «Η Ελλάδα της Μελίνας» του Σταύρου Ξαρχάκου. Έχει συνεργαστεί με τους ζωγράφους: Άγγελο, Paul Acciari, Zan Paul Cleren, Masasuke Chiba και με τους γλύπτες: Κ. Βαρώτσο, Δ. Φόρτσα, Σ. Γαβαλά. Έχει κάνει εκθέσεις στην Ελλάδα, Αίγυπτο, Αμερική, Ρωσία, Αγγλία, Ολλανδία, Κύπρο και Κίνα.

Η έκθεση «Φθαρτός κόσμος» θα διαρκέσει για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2018 στο φιλόξενο χώρο του Explorer’s Bar στον ημιώροφο του Ξενοδοχείου NJV Athens Plaza.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.