Το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας θα φιλοξενήσει το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2018.
Πρόκειται για τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα, που πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά από το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και άλλων κορυφαίων ρωσικών και ελληνικών επαγγελματικών οργανώσεων.
Συγκεκριμένα, στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2018 θα διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων με τρεις μοναδικές «γευστικές εμπειρίες» που υπόσχονται να ενεργοποιήσουν όλες τις αισθήσεις. Μέσω της συμμετοχής του στην Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη-Grecotel, ηγέτης στο χώρο των επιχειρήσεων και του τουρισμού στην Ελλάδα, επιθυμεί να δώσει την δυνατότητα στο κοινό να βιώσει την εμπειρία μιας γαστρονομικής καινοτομίας, που συνδυάζει γεύσεις Βορρά και Νότου και να γνωρίσει μέσα από τις δημιουργίες διακεκριμένων Ρώσων και Ελλήνων Chefs τη γαστρονομική κουλτούρα των δυο χωρών.
Η Grecotel φημίζεται για την εξαιρετική της υψηλή γαστρονομία με τοπικό άρωμα, αφού μέσα από τα προϊόντα AgrecoFarms, της βιολογικής της φάρμας στο Ρέθυμνο, συνδέει αρμονικά τις απολύτως ελληνικές γεύσεις τοπικών προϊόντων με τις διεθνείς τάσεις της σύγχρονης κουζίνας, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους πρέσβεις της μεσογειακής διατροφής.