Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Η ευέλικτη εργασία θα συνεισφέρει 10 τρις δολάρια στην παγκόσμια οικονομία μέχρι...

Η ευέλικτη εργασία θα συνεισφέρει 10 τρις δολάρια στην παγκόσμια οικονομία μέχρι το 2030

Η ευέλικτη εργασία θα συνεισφέρει 10 τρις δολάρια στην παγκόσμια οικονομία μέχρι το 2030
  • Η ευέλικτη εργασία θα εξοικονομήσει χρήματα τις επιχειρήσεις, θα μειώσει τα κόστη και θα αυξήσει την παραγωγικότητα, επηρεάζοντας θετικά ολόκληρες οικονομίες
  • Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να δουν μια οικονομική ώθηση ύψους 4,5 τρις δολαρίων ετησίως
  • Η Κίνα θα μπορούσε να δει τη μεγαλύτερη αύξηση ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας κατά 193%
  • Η αύξηση της ευέλικτης εργασίας ωφελεί επίσης τους εργαζόμενους, καθώς θα τους εξοικονομίσει 3,53 εκατομμύρια ώρες από τις μετακινήσεις τους μέχρι του 2030

Η αναμενόμενη έκρηξη της ευέλικτης εργασίας θα μπορούσε να συνεισφέρει έως 10,4 τρις δολάρια στην παγκόσμια οικονομία μέχρι το 2030, σύμφωνα με την πρώτη ολοκληρωμένη κοινωνικό-οικονομική μελέτη για την αλλαγή των πρακτικών στον χώρο εργασίας.

Η μελέτη, η οποία ανατέθηκε από την Regus και πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητους ερευνητες μελέτησε 16 χώρες για να εμβαθύνει στην κατάσταση της ευέλικτης εργασίας από σήμερα και μέχρι το 2030.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Η Regus διαπίστωσε ότι μεταξύ 8% και 13% του συνόλου της απασχόλησης θα συσχετιστεί με ευέλικτους χώρους εργασίας στις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες μέχρι το 2030. Η αύξηση της ευέλικτης εργασίας θα εξοικονομήσει χρήματα για τις επιχειρήσεις, θα μειώσει τα κόστη και θα αυξήσει την παραγωγικότητα – επηρεάζοντας θετικά όλη την οικονομία από επιχειρήσεις μέχρι την εφοδιαστική αλυσίδα.

Τα συγκεκριμένα οφέλη περιλαμβάνουν υψηλότερη επιχειρηματική και προσωπική παραγωγικότητα, λιγότερα έξοδα για χώρο εργασίας για τις εταιρείες που χρησιμοποιούν ευέλικτους χώρους εργασίας και εκατομμύρια ώρες που θα εξοικονομηθούν από τις μετακινήσεις. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στην αύξηση της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας της ευέλικτης εργασίας στην οικονομία.

Έχει προβλεφθεί ότι η Κίνα και η Ινδία θα διαπιστώσουν τη μεγαλύτερη αύξηση στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (ΑΠΑ) απο την ευέλικτη εργασία, με ενδεχόμενη αύξηση του ΑΠΑ κατά 193% και 141% στις αντίστοιχες οικονομίες. Αυτό ισοδυναμεί με 1,4 τρις δολάρια για την Κίνα και περίπου 375,8 δις δολάρια για την Ινδία κάθε χρόνο. Ενώ οι ΗΠΑ έχουν ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό προστιθέμενης αξίας στην οικονομία τους απο την ευέλικτη εργασία στο 109%, θα παρουσιάσει την υψηλότερη ΑΠΑ στα 4,5 τρις δολάρια.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η ευέλικτη εργασία δεν ωφελεί μόνο τις οικονομίες, αλλά βοηθάει και τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από μακριά έχουν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να δηλώσουν ότι αγαπούν την εργασία τους σε σχέση με αυτούς που εργάζονται στον ίδιο τομέα αλλά σε παραδοσιακό χώρο εργασίας.

Ένας πολύ μεγάλος παράγοντας για αυτό είναι ο χρόνος που εξοικονομούν οι εργαζόμενοι μέσω της ευέλικτης εργασίας. Σύμφωνα με ένα μοντέλο ταχείας ανάπτυξης, το οποίο προβλέπει ένα σενάριο για την υιοθέτηση της ευέλικτης εργασίες με ρυθμό υψηλότερο από τον τρέχοντα, η μείωση της μετακίνησης θα μπορούσε να εξοικονομήσει 3,53 δις ώρες μέχρι το 2030. Αυτό είναι το ισοδύναμο του χρόνου που ξοδεύουν  κάθε χρόνο στην δουλειά 2,01 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι άνθρωποι στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στην Ινδία και στην Ιαπωνία θα διαπιστώσουν τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ωρών από την μετακίνηση σε αυτό το σενάριο ταχείας ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι στην Κίνα θα κερδίσουν δύο ώρες ο καθένας, ενώ οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ θα κερδίσουν σχεδόν μια ολόκληρη μέρα αν σταματήσουν τις μετακινήσεις στην δουλειά.

Η Κατερίνα Μάνου , Γενική Διευθύντρια της Regus για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, δήλωσε: “Είναι εξαιρετικά συναρπαστικό να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ωφεληθεί η κοινωνία ως αποτέλεσμα της αυξημένης ευελιξίας στην εργασία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να γίνουν μέρος αυτής της επανάστασης στον χώρο εργασίας και να συνεχίσουν να προσφερουν ευέλικτους χώρους εργασίες σε εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο.”

Ο Steve Lucas του Development Economics, και συγγραφέας της μελέτης δήλωσε, “Όπως δείχνει η μελέτη, η ευέλικτη εργασία συνεισφέρει σημαντικά στην κοινωνία, από το να δίνει πίσω τον προσωπικό χρόνο στους ανθρώπους, να τονώνει την οικονομία μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας και να βελτιώνει την παραγωγικότητα. Αυτές οι προβλέψεις δείχνουν οτι η ευέλικτη εργασία είναι μια ισχυρή οικονομική δύναμη την οποία οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι θα πρέπει να αγκαλιάσουν τα επόμενα χρόνια”.

Σχετικά με την Regus

Η Regus είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ευέλικτων λύσεων χώρου εργασίας παγκοσμίως με ένα μεγάλο δίκτυο γραφείων, συνεργατικών χώρων και χώρων συναντήσεων για εταιρείες σε κάθε πόλη στον κόσμο. Είναι μια παγκόσμια υποδομή κατασκευασμένη για επιχειρήσεις που θέλουν να στηρίζουν κάθε ευκαιρία.

Το δίκτυο των γραφείων μας επιτρέπει στις επιχειρήσεις να λειτουργούν οπουδήποτε αποφεύγοντας κόστη γραφείων ή επένδυση κεφαλαίων. Παρέχει στους πελάτες μας άμεσα οφέλη κόστους και την ευκαιρία να εργάζονται όπου, όταν και όπως επιθυμούν. Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την παραγωγικότητα και να συνδέσει 2,5 εκατομμύρια επαγγελματίες με παρόμοια φιλοσοφία, ενώ αποτελεί μια παγκόσμια κοινότητα και το σωστό μέρος να ανήκει κάποιος.

Στην Κύπρο η Regus λειτουργεί 2 χώρους στην Λευκωσία (Πύργος Ιακωβίδη, 1ος και 5ος όροφος, Λεωφ. Γρίβα Διγενή 82-83 και Χατζηκυριάκειο Μέγαρο 1, 1ος όροφος, Λεωφόρος Προδρόμου 121, Στρόβολος) και στη Λεμεσό (Victory House, Λεωφόρος Μακαρίου 205). Για περισσότερες πληροφορίες: www.regus.com.cy ή καλέστε στο τηλέφωνο: +357 22 503 202.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1998 και το δίκτυό της περιλαμβάνει 3 σημεία. Στο Μαρούσι, στον Πύργο Αθηνών και στην Λεωφόρο Συγγρού, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.regus.gr

Για να κάνετε download την μελέτη σε PDF κάντε click εδώ.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version