Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά REGUS: Οικογένεια πάνω απ όλα – Γιατί η Ευέλικτη Εργασία αποτελεί το...

REGUS: Οικογένεια πάνω απ όλα – Γιατί η Ευέλικτη Εργασία αποτελεί το πιο σημαντικό πλεονέκτημα για τους εργαζόμενους γονείς

REGUS: Οικογένεια πάνω απ όλα - Γιατί η Ευέλικτη Εργασία αποτελεί το πιο σημαντικό πλεονέκτημα για τους εργαζόμενους γονείς

Η ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής είναι πολύ σημαντική για τους εργαζόμενους σήμερα και ειδικότερα για τους εργαζόμενους γονείς, όπως έδειξε η νέα έρευνα της Regus. Ο χαμένος χρόνος είναι χρόνος μακριά από την οικογένεια. Αυτό ήταν κάτι που οι εργαζόμενοι έπρεπε να ανεχθούν στο παρελθόν, αλλά σήμερα δεν χρειάζεται – και όλο και περισσότεροι το γνωρίζουν. Η Regus ρώτησε εργαζόμενους γονείς τι θα έκαναν τον χαμένο χρόνο που σπαταλούν στις μετακινήσεις αν τον είχαν πίσω. Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη – 71% δήλωσε ότι θα αύξαναν τον ποιοτικό χρόνο που περνούν με την οικογένειά τους. Για αυτό το λόγο η ευέλικτη εργασία σήμερα αποτελεί το πιο σημαντικό πλεονέκτημα για τους εργαζόμενους γονείς.

Η έρευνα της Regus έδειξε επίσης ότι 85% των εργαζόμενων γονέων αισθάνονται τόσο έντονα την ανάγκη για ευέλικτη εργασία που θα ήταν διατεθειμένοι να χάσουν άλλα πλεονεκτήματα προκειμένου να την αποκτήσουν. 96% των εργαζόμενων γονέων δήλωσε ότι επιθυμεί να εργάζεται για έναν εργοδότη ο οποίος παρέχει την ευέλικτη εργασία ως μέρος ενός πακέτου πλεονεκτημάτων, ενώ το 85% δήλωσε ότι είναι πρόθυμοι να εργάζονται κατά τη διάρκεια του διαλείμματος για φαγητό ώστε να έχουν πιο ευέλικτους χρόνους εργασίας. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο για τους εργοδότες είναι ότι το 74% δήλωσε πως είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν δουλειά αν η καινούρια τους προσφέρει μια επιλογή σε χώρους εργασίας.

Το ποσοστό αυτό αφορά σχεδόν στα τρία τέταρτα των εργαζόμενων γονέων οι οποίοι θα άφηναν την δουλειά τους για μια νέα θέση, πιθανόν σε κάποιο ανταγωνιστή, επειδή ο νέος εργοδότης αντιλήφθηκε γρήγορα ότι οι εργαζόμενοι γονείς δεν έχουν χρόνο για χάσιμο.

Ο ευέλικτος χώρος εργασίας, που πολλές φορές ονομάζεται και συνεργατικός, προσφέρει στους εργαζόμενους ένα περιβάλλον κοντά στο σπίτι στο οποίο μπορούν να εργάζονται χωρίς να πηγαίνουν στο γραφείο ή για να αποφεύγουν το σπίτι όπου εύκολα αποσπάται η προσοχή. Η ανάπτυξη των ευέλικτων χώρων εργασίας δείχνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους όπου και αν εργάζονται. Η Regus μόνο προσφέρει πάνω απο 3,000 χώρους εργασίας σε 1,100 πόλεις σε 120 χώρες. Με συνεργατικούς και ευέλικτους χώρους εργασίας σε περισσότερες περιοχές από ποτέ, ο εργαζόμενος γονέας μπορεί πλέον να επιλέξει αν θέλει να βρίσκεται κοντά στο σχολείο ή στο νηπιαγωγείο, ή πιο κοντά σε έναν πελάτη για να εξοικονομήσει περισσότερο χρόνο.

Ολόκληρη η προσέγγισή για την εργασία αλλάζει. Νέες τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένων των κινητών εφαρμογών και εφαρμογών cloud, τεχνητή νοημοσύνη και αυτοματοποίηση δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εργάζονται όπου, όποτε και όπως θέλουν με τον τρόπο που εξυπηρετεί τον τρόπο ζωής τους. Για πολλούς γονείς, το πρόγραμμα 9-5 δεν λειτουργεί. Είναι απλά ξεπερασμένο. Για να αξιοποιηθεί στο έπακρο η ευέλικτη εργασία, τα χρονοδιαγράμματα θα πρέπει να προσαρμόζονται στη ζωή του εργαζόμενου ή ακόμα να καταργούνται ώστε ο εργαζόμενος να εστιάζει στα αποτελέσματα. Αυτό ενδιαφέρει κάθε επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες χρειάζεται να κάνουν μια ανοιχτή συζήτηση για την ευέλικτη εργασία- προς όφελος και των δύο. Σήμερα που οι νέες τεχνολογίες ενισχύουν τους γονείς να εργάζονται όπως και όπου θέλουν, η ευέλικτη εργασία αποτελεί το νούμερο ένα πλεονέκτημα για τους γονείς παγκοσμίως.

—————

Η Regus είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ευέλικτων λύσεων χώρου εργασίας παγκοσμίως με ένα μεγάλο δίκτυο γραφείων, συνεργατικών χώρων και χώρων συναντήσεων για εταιρείες σε κάθε πόλη στον κόσμο. Είναι μια παγκόσμια υποδομή κατασκευασμένη για επιχειρήσεις που θέλουν να στηρίζουν κάθε ευκαιρία.

Το δίκτυο των γραφείων μας επιτρέπει στις επιχειρήσεις να λειτουργούν οπουδήποτε αποφεύγοντας κόστη γραφείων ή επένδυση κεφαλαίων. Παρέχει στους πελάτες μας άμεσα οφέλη κόστους και την ευκαιρία να εργάζονται όπου, όταν και όπως επιθυμούν. Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την παραγωγικότητα και να συνδέσει 2,5 εκατομμύρια επαγγελματίες με παρόμοια φιλοσοφία, ενώ αποτελεί μια παγκόσμια κοινότητα και το σωστό μέρος να ανήκει κάποιος.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1998 και το δίκτυό της περιλαμβάνει 3 σημεία. Στο Μαρούσι, στον Πύργο Αθηνών και στην Λεωφόρο Συγγρού, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.regus.gr

Στην Κύπρο η Regus λειτουργεί 2 χώρους στην Λευκωσία (Πύργος Ιακωβίδη, 1ος και 5ος όροφος, Λεωφ. Γρίβα Διγενή 82-83 και Χατζηκυριάκειο Μέγαρο 1, 1ος όροφος, Λεωφόρος Προδρόμου 121, Στρόβολος) και στη Λεμεσό (Victory House, Λεωφόρος Μακαρίου 205). Για περισσότερες πληροφορίες: www.regus.com.cy ή καλέστε στο τηλέφωνο: +357 22 503 202

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.