Αρχική ΗΑΤΤΑ FEDHATTA: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Λιγότερα Συνθήματα-Περισσότερη Δουλειά

FEDHATTA: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Λιγότερα Συνθήματα-Περισσότερη Δουλειά

Ο τουρισμός, ένας εξαιρετικά ευαίσθητος κλάδος της παγκόσμιας Οικονομίας, αποδεδειγμένα αποτελεί το βασικό άξονα ανάπτυξης στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας μάλιστα ισχυρή ανθεκτικότητα στις διεθνείς συγκυρίες. Το 2018 ο ελληνικός τουρισμός σημειώνει σημαντικό αριθμό αφίξεων, παρότι δεκάδες ζητήματα χρήζουν ακόμη νομοθετικών ρυθμίσεων, χάραξης συγκεκριμένων στρατηγικών και περαιτέρω προώθησης.
Τα τουριστικά γραφεία, παγκοσμίως αποτελούν τους κύριους διακινητές τουριστών, αντιμετωπίζουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης το τουριστικό έργο, ανεβάζοντας την αξία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με τις άρτιες υπηρεσίες που προσφέρουν και με τις συστηματικές προσπάθειές τους στην υποκίνηση του τουριστικού ρεύματος. Η Ελλάδα έχει καταφέρει να βρίσκεται δυναμικά μπροστά ως τουριστικός προορισμός. Όμως, χρειάζεται να βελτιωθούν κομβικά σημεία του ελληνικού τουρισμού που μπορούν να αυξήσουν την ελκυστικότητα της χώρας μας στο μέλλον…
Μπορούμε να έχουμε καλύτερες υποδομές. Μπορούμε να έχουμε αρτιότερες υπηρεσίες. Μπορούμε να αφουγκραστούμε τις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών.
Ας βάλουμε λοιπόν τον πήχη ψηλά.
Χρειάζεται πολλή δουλειά. Χρειάζονται συνέργειες. Χρειάζεται ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής μας ιδιαιτερότητας. Χρειάζεται στρατηγική προσέγγισης «νέων» ομάδων επισκεπτών. «Νέων» τουριστικών αγορών, με πνεύμα εξωστρέφειας.
Χρειάζεται… να ενηλικιωθούμε στον τομέα της τουριστικής πολιτικής.
Η δυναμική του ΔΩΔΕΚΑ (www.dodekatravel.gr), οι κινήσεις εξωστρέφειας μέσω των προσκλήσεών μας προς Συνδέσμους ξένων χωρών και το άνοιγμα νέων αγορών, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Για την FedHATTA, κάθε μέρα είναι Ημέρα Τουρισμού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.