Αρχική Φεστιβάλ Escaping South Festival το πρώτο Φεστιβάλ που τιμά τους νότους του κόσμου

Escaping South Festival το πρώτο Φεστιβάλ που τιμά τους νότους του κόσμου

Στην Ρόδο διοργανώνεται το πρώτο φεστιβάλ παγκοσμίως που τιμά την ιδιαίτερη κουλτούρα των Νότων του Κόσμου.

To Escaping South Festival είναι μια πρωτοβουλία και ενέργεια του ξενοδοχείου Lindian Village που βρίσκεται στην Νότια Ρόδο και στοχεύει στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών που ενώνουν και συνδέουν τις Νότιες περιοχές όλων των χωρών του κόσμου. Με άξονα τη γαστρονομία και την τέχνη σε όλες της τις εκφράσεις, το φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν παγκόσμιο πρεσβευτή των πολιτισμών του Νότου.

Ξεκινώντας από τον Οκτώβριο του 2018 (7-12/10) όπου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, το Escaping South Festival στοχεύει στην ετήσια θεσμοθέτηση του, με διάρκεια μίας εβδομάδας (6 ημερών). Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα γίνονται στους χώρους του ξενοδοχείου Lindian Village.

Το Lindian Village άνοιξε υπό τη νέα του μορφή το 2005 Και ανήκει στην γνωστή ξενοδοχειακή οικογένεια Σβυριάδη. Το Lindian Village είναι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων που βρίσκεται στην Νότια Ρόδο.Το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει σε συνδυασμό με την μεσογειακή αρχιτεκτονική του το κατατάσσουν ανάμεσα στις πρότυπες μονάδες του νησιού. Στο ξενοδοχείο λειτούργει εδώ και τέσσερα χρονιά με μεγάλη επιτυχία το “Experience Greece” ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που έχει σαν στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες αυθεντικές εμπειρίες τοπικού χαρακτήρα.

Η ιδέα του “Escaping South Festival” έρχεται να διευρύνει την ιδέα της εντοπιότητας και βγαίνοντας από τα σύνορα κάθε χωράς να παρουσιάσει σημειολογικά την ένωση των Νοτίων περιοχών όλου του πλανήτη όπως αυτή εκφράζεται στην καθημερινότητα των κάτοικων.

Η δομή του Φεστιβάλ θα αποτελείται απότρειςτιμώμενους νότους διαφορετικών χωρών, στους οποίους θα αφιερώνεται ένα διήμερο εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις θα ποικίλουν και θα περιλαμβάνουν τη γαστρονομία δηλαδή φαγητό και ποτό, τις τέχνες δηλαδή εικαστικά και μουσικά, θεατρικά δρώμενα, σόου, happenings κ.α. και την παράδοση δηλαδή τα ήθη και τα έθιμα. Καλεσμένοι σεφ, καλλιτέχνες, μουσικοί από τα τέσσερα σημεία της γης, θα καλούνται για έξι ημέρες, να παρουσιάσουν, να προβάλουν και να μεταδώσουν τον πολιτισμό του νότου της χώρας τους.

Για την πρώτη διοργάνωση του Escaping South Festival, οι τιμώμενοι Νότοι είναι αυτοί της Ρόδου, της Ιταλίας και της Γαλλίας. Διάσημοι σεφ, που εργάζονται στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, βραβευμένα με Αστέρια Michelin, έχουν κληθεί για να επιμεληθούν το γαστρονομικό κομμάτι του φεστιβάλ.

Τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα μπορούν να παρακολουθήσουν εκτός από τους πελάτες του ξενοδοχείου, και εξωτερικοί επισκέπτες. Στο 1οEscaping South Festival θα κληθούν να το παρακολουθήσουν διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και Bloggers από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα.

To Escaping South Festival 2018 τελεί υπό την Αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.

Χορηγοί του Escaping South Festival 2018 είναι οι εταιρείες: FOODBALLER, TRINITY, PROVENCE DELI, CLEAN IT, ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – PARATUS EUROPE, ΜΕΤΑΧΑ, ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΑΙΓΑΙΟΝ, LAZARIS DISTILLERY.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Την επιμέλεια των γαστρονομικών εκδηλώσεων του Escaping South Festival έχει ο βρα-βευμένος με αστέρι Michelin chef Τάσος Μαντής κ ο F&B specialist Τάσος Πεδιαδίτης.

Νότια Ρόδος 7 – 8 Οκτωβρίου 2018

Γαστρονομικό ταξίδι με τον έλληνα σεφ Θάνο Φέσκο, assistant head chef εδώ και έναν χρόνο, στο τριών αστέρων Michelin, Geranium restaurant, ένα από τα σημαντικό-τερα εστιατόρια στον κόσμο! Στο δείπνο του θα παρουσιάσει την παράδοση τον πολιτισμό και την εξέλιξη της νότιας Ρόδου σε ένα μοναδικό γαστρονομικό αφήγημα! Από την ατμοσφαιρική Λίνδο, μέχρι το Κιοτάρι και τον παραμυθένιο οικισμό του Ασκληπειού και ως τις απάτητες παραλίες στις νότιες γειτονίες του νησιού.

Εργαστήρι μαγειρικής με παραδοσιακές συνταγές της Νότιας Ρόδου, μαθήματα παρασκευής ελληνικού λουκουμιού και τοπικού λικέρ, γευσιγνωσία, οινογνωσία.Ακόμη, γευσιγνωσία Λαδιού με ελαιόλαδα από τον ελληνικό νότο από την εταιρεία Paratus
Europe και τον κ. Γιάννη Καρβέλα. 

Νότια Ιταλία 9 – 10 Οκτωβρίου 2018

Γαστρονομικό ταξίδι με την ιταλίδα chef Alessandra Russo, Research & Development Chef στον όμιλο εστιατοριών του Simon Rogan καθώς και στο νέο εστιατόριο Αulis στο Λονδίνο, του ίδιου ομίλου. Η Αlessandra περπατώντας στους αρωματικούς κήπους του Lindian Village, θα ετοιμάσει ένα μενού που θα συνδυάσει τα αρώματα και της γεύσεις της νότιας Ιταλίας! Αλμύρα θαλασσινή από τις ακτές του Κάπρι και του Αμάλφι και νότες μυθικές από την χαμένη Πομπηία, στο πιάτο.

Εργαστήρι για τα βότανα & τη χρήση τους στη μαγειρική! Οι επισκέπτες θα πραγματοποιήσουν μαζί με το Σεφ μια βόλτα στο Βοτανόκηπο του ξενοδοχείου για να συλλέξουν ιταλικά μυρωδικά, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν στο μάθημα μαγειρικής!

Η μοναδική αυθεντική Vermuteria της Αθήνας «ανοίγει» για 2 ημέρες στη Ρόδο! Η ομάδα του βραβευμένου Odori Vermuteria Di Athene, με επικεφαλής τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, θα παραδώσουν μάθημα παρασκευής Βερμούτ, με τη χρήση βοτάνων από τον κήπο του ξενοδοχείου! 

Νότια Γαλλία 11 – 12 Οκτωβρίου 2018

Γαστρονομικό ταξίδι με τον γάλλο chef Paul Burgalières,

Head Chef του L’enclume, βραβευμένο με 2* Michelin, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Μεγάλης Βρετανίας. Για τον Paul οι αναμνήσεις του φαγητού είναι πολύ πιο ευαίσθητες σε σχέση με άλλες αναμνήσεις γιατί εμπεριέχουν και τις πέντε αισθήσεις… Στο μενού του θα κλέψει μνήμες από τον αιώνια κοσμοπολίτικο γαλλικό νότο των Καννών και του Σαιν Τροπέ, για να τις μπλέξει με την ενδοχώρα της Αβινιόν και το βουητό της Μασσαλίας.

Τα γαλλικά κρασιά που θα συνοδεύσουν το δείπνο προσφέρει η εταιρεία Trinity Wines.

Εργαστήρια Μαγειρικής

H τέχνη της αρτοποιείας από τον chef Θανάση Σταμούδη, Pastry-Baker του εστιατορίου «Σπονδή» της Αθήνας, βραβευμένο με 2* Michelin.

Γευσιγνωσία τυριών από τη Νότια Γαλλία από την εταιρεία Provence Deli και τον κ. Γιώργο Κυριακόπουλο.

ChampagneΤasting από την εταιρεία Trinity Wines και τον κ. Γιώργο Φλούδα. 

** Η εταιρεία FOOTBALLER έχει αναλάβει την χορηγία των μιας ευρείας γκάμας προϊόντων που θα χρησιμοποιήσουν οι διακεκριμένοι Σεφ, όπως κρέατα, αλλαντικά, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά και είδη delicatessen.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.