Αρχική Αρχαιολογία Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Αποτελεί μια ευκαιρία, για να αναδειχθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες στην προσπάθειά τους να εμπεδώσουν περιβαλλοντικά φιλικότερους τρόπους μετακινήσεων για τους πολίτες τους και να συνθέσουν μια πιο βιώσιμη στρατηγική για τις μεταφορές στην περιοχή τους.

Στηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί, διοργανώνει την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, στις 07.00 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο ημερίδα με θέμα «Λάρισα: Έργα για μια βιώσιμη πόλη».

Επιπλέον, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ. ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, δράσεις με παιδιά και συμπολίτες της τρίτης ηλικίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πολυτροπική κινητικότητα. Μαθητές των παιδικών τμημάτων του Ελευθέρου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών υπό την καθοδήγηση αρχαιολόγων της Εφορείας καθώς και των δασκάλων τους, Γιώργου Καλαμάρα και Δήμητρας Οικονόμου, θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν έργα σχετικά με την πολυτροπική κινητικότητα μέσα στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Παράλληλα, η μπάντα της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας θα ερμηνεύσει ποικιλία μουσικών ακουσμάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.