Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε σήμερα...

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος

Συνάντηση με την Υπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τάσιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι σταθερή και πάγια πεποίθηση της ΠΟΞ η έμπρακτη και ενεργή στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας.  Γι αυτό ακριβώς και στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, απέδειξε σε πείσμα των μνημονιακών πιέσεων την αφοσίωσή της στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων,  υπογράφοντας μια από τις μεγαλύτερες ΣΣΕ της χώρας, η οποία επέλυσε σοβαρά θεσμικά ζητήματα και εμπεριείχε ως όρο τη δυνατότητα της επέκτασής της που έρχεται σήμερα στο προσκήνιο.

Με την κυρία Υπουργό είχαμε μια παραγωγική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να εξηγήσω στην κ. Αχτσιόγλου τις τεράστιες αποκλίσεις σε μεγέθη επιχειρήσεων και γεωγραφική διασπορά που εμφανίζει ο κλάδος, αλλά και σημαντικά ειδικά ζητήματα που χρήζουν προσοχής, όπως οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας του τουρισμού καθώς εξίσου σεβαστό με το δικαίωμα του εργαζόμενου είναι και το δικαίωμα του ανέργου να βρει δουλειά.

Στη βάση αυτών, ζήτησα από την κυρία Υπουργό να υπάρξουν οι αναγκαίες προβλέψεις στις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, οι οποίες θα συμβάλλουν θετικά στην ομαλή προσαρμογή των επιχειρήσεων στη ΣΣΕ, με στόχο την επιτυχή εφαρμογή της”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.