Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Ryanair ακυρώνει στις 28 Σεπτεμβρίου 190 πτήσεις

Η Ryanair ακυρώνει στις 28 Σεπτεμβρίου 190 πτήσεις

Η Ryanair ενημέρωσε τους πελάτες ότι έχει ακυρώσει προκαταβολικά 190 (8%) από τις 2400 προγραμματισμένες πτήσεις της 28ης Σεπτεμβρίου, λόγω απεργίας από μικρή ομάδα απεργίας των πληπληρωμάτων θαλάμου επιβατών στην Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και την Ιταλία και τη Γερμανία. Όλοι οι πελάτες που επηρεάστηκαν έλαβαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτά μηνύματα SMS το πρωί σχετικά με την ακύρωση της πτήσης τους 3 ημέρες πριν την πτήση.

H Ryanair λυπάται ειλικρινά για την περιττή διακοπή στο πρόγραμμα των πελατών, η οποία προκλήθηκε από τα συνδικάτα κατόπιν εντολής των ανταγωνιστών. Στην Ισπανία, ένα μέλος του πληρώματος θαλάμου επιβατών της Norwegian στην Αλικάντε οδηγεί στην απεργία, στην Πορτογαλία ένα πλήρωμα καμπίνας TAP καλεί για απεργίες χωρίς την υποστήριξη του πορτογαλικού πληρώματος θαλάμου επιβατών μας και στην Ιταλία όπου η Ryanair υπέγραψε χθες συλλογική σύμβαση εργασίας με τις 3 κύριες ενώσεις πληρώματος θαλάμου επιβατών. Αυτή η απειλητική απεργία καλείται από μια μικρή ένωση η οποία δεν έχει καμία αναγνώριση ή υποστήριξη από το ιταλικό πλήρωμα θαλάμου επιβατών μας

Η Ryanair έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες με τις διαπραγματεύσεις με τις ενώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν συμφωνίες πιλότων και / ή πληρωμάτων θαλάμου επιβατών στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γερμανία. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες, η Ryanair έχει γράψει επιστολές στις ενώσεις πιλότων του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας, προσκαλώντας τους να διαπραγματευτούν παρόμοιες συμφωνίες με εκείνες που επιτεύχθηκαν με την FORSA στην Ιρλανδία τόσο για πιλότους όσο και για πλήρωμα θαλάμου επιβατών.

Η Ryanair συμφώνησε επίσης να μεταβάλει τα συμβόλαιά της όσο το δυνατόν συντομότερα μέσα στο 2019 σε τοπικές συμβάσεις, ακολουθώντας τον τοπικό νόμο και την τοπική φορολογία, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποκλειστικά σε εθνικό επίπεδο σε κάθε χώρα. Ως εκ τούτου, είμαστε απογοητευμένοι που τα συνδικάτα αυτά, με επικεφαλής τους πιλότους της Eurowings στη Γερμανία, τους πιλότους της KLM στην Ολλανδία, και τους πιλότους της Aer Lingus στην Ιρλανδία εξακολουθούν να παρεμβαίνουν και να προκαλούν απεργίες, να διαταράζουν το πρόγραμμα των πελατών της Ryanair και να ζημιώνουν τις δραστηριότητες της Ryanair προς όφελος άλλων αεροπορικών εταιριών υψηλού κόστους.

Η Ryanair ζητά συγνώμη στους 30.000 (από τους 450.000) πελάτες που είναι πιθανόν να επηρεαστούν από αυτές τις αδικαιολόγητες απεργίες την 28η Σεπτεμβρίου. Οι απεργίες αυτές είναι περιττές καθώς η Ryanair έχει ήδη συμφωνήσει με τις απαιτήσεις της ένωσης για τοπικές συμβάσεις και τις τοπικούς όρους και προϋποθέσεις. Oι απεργίες προωθούνται και καθοδηγούνται από υπαλλήλους ανταγωνιστών και είναι δυστυχώς πέρα από τον έλεγχο της Ryanair. Όλοι οι πελάτες της Ryanair που εκτελούν πτήσεις την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ακόμη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS, μπορούν να αναμένουν ότι η πτήση τους θα λειτουργήσει όπως έχει προγραμματιστεί. Πάνω από το 90% των 2.400 πτήσεων της Ryanair και των 450.000 πελατών της Παρασκευής δεν θα επηρεαστούν από τις περιττές αυτές απεργίες.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:

“Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη σε όσους πελάτες πλήττονται από αυτές τις περιττές απεργίες την Παρασκευή, για τις οποίες έχουμε κάνει ό, τι μπορούμε να αποφύγουμε, δεδομένου ότι έχουμε ήδη προσφέρει συλλογικές συμβάσεις εργασίες στις συνδικαλιστικές αυτές ενώσεις και μετακίνηση σε τοπικές συμβάσεις και νόμους μέσα στο 2019.

Αυτές οι επαναλαμβανόμενες περιττές απεργίες καταστρέφουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Ryanair και την εμπιστοσύνη των πελατών μας σε μια εποχή όπου οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται έντονα και αν συνεχιστούν, είναι αναπόφευκτο ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε την αύξηση της παραγωγικότητάς μας αυτό το χειμώνα και το καλοκαίρι του 2019. Ελπίζουμε αυτά τα συνδικάτα θα δουν την κοινή λογική και θα συνεργαστούν μαζί μας για να οριστικοποιήσουν συμφωνίες προς όφελος των πιλότων και του πληρώματος καμπίνας μας τις προσεχείς εβδομάδες χωρίς να διαταράξουν περαιτέρω τους πελάτες ή τις πτήσεις μας. ΄

Ενώ μπορούμε με επιτυχία να κάνουμε συμφωνίες με συνδικάτα στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ιταλία, γιατί μερικοί συνδικαλιστές στο Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ισπανία δεν κάνουν παρόμοιες συμφωνίες; ”  

Η RYANAIR ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Εν τω μεταξύ η Ryanair στις 25 Σεπ., επιβεβαίωσε την συμφωνία με τις 3 κύριες ενώσεις πληρώματος καμπίνας επιβατών FIT CISL, ANPAC και ANPAV για μια συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ) καλύπτοντας το σύνολο του πληρώματος καμπίνας επιβατών της Ryanair στην Ιταλία από την 1η Οκτωβρίου 2018.

Η συλλογική σύμβαση:

 Θα ισχύει για 3 έτη από την Παρ 1η Οκτ 2018 έως και 31η Δεκ 2021

 Θα διέπεται από το ιταλικό δίκαιο και τα ιταλικά δικαστήρια

 Θα επιτρέπεται στα ιταλικά μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών να μεταβαίνουν σε τοπικές συμβάσεις για μια συμφωνημένη περίοδο με άμεση πρόσβαση στα Ιταλικά εργασιακά οφέλη όπως η άδεια μητρότητας και πατρότητηας.

 Θα προβεί σε αυξήσεις στο πλαίσιο μιας νέας διάρθρωσης αμοιβών, η οποία θα εξασφαλίσει ότι τα πληρώματα θα επωφεληθούν από αυξημένα αφορολόγητα δικαιώματα (παρόμοια με άλλες ιταλικές αεροπορικές εταιρείες).

 Θα θεσπίσει ιταλικό συνταξιοδοτικό σύστημα ως μέρος του συνόλου των ενεργειών

Ο Chief People Officer της Ryanair Eddie Wilson δήλωσε:

Υπογράψαμε μια ΣΣΕ με τα 3 Ιταλικά συνδικάτα πληρώματος θαλάμου επιβατών, η οποία θα καλύπτει όλο το πλήρωμα θαλάμου επιβατών της Ιταλίας, θα οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις μισθών και άλλα οφέλη για το ιταλικό πληρώμα θαλάμου και θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα. Αυτό ακολουθεί τις πρόσφατες συμφωνίες πληρώματος θαλάμου επιβατών στην Ιρλανδία με τη FORSA και στο Ηνωμένο Βασίλειο με την UNITE.

Αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημάδι της σημαντικής προόδου που επιτελεί η Ryanair στην επίτευξη συμφωνιών με τους εργαζομένους μας και τα συνδικάτα τους σε διάφορες χώρες της ΕΕ και απορρίπτει ψευδείς ισχυρισμούς από μικρότερα συνδικάτα που δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις αυτές και απειλούν με απεργίες που είτε δεν θα λάβουν χώρα ή θα είναι ανεπιτυχείς.

Ζητήσαμε και πάλι από τα γερμανικά, πορτογαλικά και ισπανικά συνδικάτα μας να συναντηθούμε ώστε να διαπραγματευτούμε και να συμφωνήσουμε σε παρόμοιες ΣΣΕ στις μεγαλύτερες αυτές αγορές”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.