Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο «Ορέστης» στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

Ο «Ορέστης» στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

Η τραγωδία “ Ορέστης” του Ευριπίδη, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη, συνεχίζει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, μετά την παρουσίαση της στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας είναι η Πάτρα, όπου παρουσιάζεται σήμερα, Τρίτη 7 και αύριο Τετάρτη 8 Αυγούστου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος.

Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη θεωρείται ότι είναι το τελευταίο έργο του ποιητή το οποίο παρουσιάστηκε στην Αθήνα πριν την αναχώρηση του ποιητή από την Αθήνα και την εγκατάστασή του στη Μακεδονία.

Ο ερειπωμένος οίκος των Ατρειδών, οι δεσμοί της αδελφικής αγάπης και της πιστής φιλίας. Τρεις πρωταγωνιστές με τα πάθη, τις αδυναμίες και τις ενοχές τους προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους μέσα σ’ έναν κόσμο ανασφάλειας και παρακμής. Ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή.

«Ορέστης», μια σύγχρονη ματιά στο μύθο των Ατρειδών. Στο ρόλο του Ορέστη ο Χρίστος Στυλιανού.

Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ntng.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.