Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το 18ο Jazz Festival της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων από τις 4...

Το 18ο Jazz Festival της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου

Μουσική πανδαισία Jazz για μία εβδομάδα σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Το Jazz Festival της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων ενηλικιώνεται. Πάτησε τα 18 και υπόσχεται μία μουσική πανδαισία Jazz μουσικής, σε μία συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Το 18th Athens Technopolis Jazz Festival έρχεται από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων για να μας χαρίσει 7 ημέρες υπέροχης jazz εμπειρίας.   Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του αγαπημένου -και ενήλικου πλέον- φεστιβάλ, η πιο jazz σκηνή της πόλης θα υποδεχτεί 21 μουσικά σχήματα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να έχουν για πρώτη φορά τη δική τους συμμετοχή κάνοντας τον international αέρα του φεστιβάλ ακόμα πιο εντυπωσιακό! Την εορταστική αυτή ατμόσφαιρα θα συμπληρώνουν  μεγάλες παράλληλες εκδηλώσεις και απρόσμενες εκπλήξεις.

Η Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, ενώνοντας και φέτος τις δυνάμεις της με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση είναι έτοιμη για άλλη μία μοναδική διοργάνωση με το φετινό line-up να είναι πιο δυνατό και πλούσιο από κάθε άλλη χρονιά. Παράλληλα, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, επιστρέφει το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ NEW GENERATION 5,  με τρία καινούργια σχήματα που μας καλούν να αφεθούμε στους ευφάνταστους αυτοσχεδιασμούς που θα προκύψουν επί σκηνής με σημαντικούς βετεράνους της jazz.

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, την πρώτη μέρα του 18th Athens Technopolis Jazz Festival, που θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ελληνική jazz σκηνή, πρώτοι από όλους μάς υποδέχονται οι “Greek Jazz Virtuosos”: Athens Big Band feat. Dimitris Tsakas & Vassilis Xenopoulos, στη συνέχεια η νέα μουσική πρόταση του φεστιβάλ, “Mihalis Kalkanis Live” και η βραδιά ολοκληρώνεται με την εμφάνιση του μουσικού σχήματος που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, “John Balikos Trio”.

Την Τρίτη 5 Ιουνίου, η μέρα ανήκει στους “Ιωάννου / Βαφέας Quartet” (Κύπρος), “Greg Lamy Quartet” (Λουξεμβούργο) και “Accordi e Disaccordi” (Ιταλία) ενώ την Τετάρτη 6 Ιουνίου η σκηνή υποδέχεται τους “Drifter” (Βέλγιο), “All Too Human” (Δανία) και “Sebastian Studnitzky “MEMENTO” orchestral experience” (Γερμανία).

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου ερχόμαστε πιο «κοντά» με τις Ισπανία, Τσεχία και Ολλανδία «ταξιδεύοντας» υπό τους ήχους των “Enriquito Trio”, “Milan Svoboda Quartet” και “Under the Surface” αντίστοιχα. Το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουνίου θα κλείσει με την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του “Theo Croker” από τις ΗΠΑ, ενώ νωρίτερα θα έχουμε απολαύσει τους “Woody Black 4” (Αυστρία) και “Moncef Genoud” (Ελβετία).

Το Σάββατο 9 Ιουνίου καταφτάνουν οι “Espen Berg Trio” (Νορβηγία), οι “Brightbird  Trio” (Πορτογαλία) και οι πάντα “γοητευτικοί” “Peedu Kass Momentum” (Εσθονία). Η αυλαία του 18th Athens Technopolis Jazz Festival πέφτει την Κυριακή 10 Ιουνίου με τους “Mihály Borbély Quartet” (Ουγγαρία), “Isabella Lundgren and Carl Bagge Trio” (Σουηδία) και “Binker & Moses” (Ηνωμένο Βασίλειο). Ναι, το κλείσιμο του φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο!

Παράλληλα, στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ NEW GENERATION 5, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, την Πέμπτη 7 Ιουνίου θα εμφανιστούν οι: Τάκης Πατερέλης (σαξόφωνο), Γιώργος Κοντραφούρης (πιάνο), Παναγιώτης Κωστόπουλος (ντραμς), Κίμωνας Καρούτζος (κοντραμπάσο), Μιχάλης Τσιφτσής (κιθάρα). Τη δεύτερη μέρα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, θα ακούσουμε τους ήχους των: Αρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσο), Τζώρτζη Τσιρόπουλου (τενόρο σαξόφωνο), Gabriele Milozzi (άλτο και σοπράνο σαξόφωνο), Αναστάση Γούλιαρη (ντραμς). Την τελευταία μέρα του Πανοράματος, το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουνίου, θα μας συντροφεύσουν οι ήχοι των: David Lynch (σαξόφωνα), Σταύρου Λάντσια (πιάνο), Βασίλη Ποδαρά (ντραμς), Ντίνου Μάνου (κοντραμπάσο).

Καθ’ όλη τη διάρκεια των 7 ημερών του 18th Athens Technopolis Jazz Festival θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τεχνόπολη στην πιο jazz εκδοχή της αφού, παράλληλα με το φεστιβάλ, οι χώροι της θα γεμίσουν με μοναδικές εκθέσεις και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων ενώ οι εκπλήξεις που θα μας περιμένουν αναμένεται να είναι πολλές και συναρπαστικές!

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Αντώνης Ζουγανέλης

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Πληροφορίες για το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ NEW GENERATION 5 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
www.sgt.gr/gre/SPG2028/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.