Αρχική Δήμοι Σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Συσκέψεις με τις δημοτικές αρχές και τους παραγωγικούς φορείς για την περαιτέρω προώθηση και προβολή των προορισμών και την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη 2018-2020

Επίσκεψη σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα πραγματοποίησε την Τετάρτη 30 Μαΐου η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Βαγγέλη Λαμπάκη.

Η Υπουργός συμμετείχε σε ευρείασύσκεψη με τους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών του Έβρου και της Καβάλας, όπως και των Επιμελητηρίων, των τοπικών τουριστικών και παραγωγικών φορέων και της Περιφέρειας Ανατ.Μακεδονίας – Θράκης. Η κα Κουντουράπαρουσίασε την υλοποιούμενη Εθνική και Περιφερειακή Τουριστική Πολιτική με στόχο την καθιέρωση της Ελλάδας ως ελκυστικού παγκόσμιου προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο και τη νέαστρατηγική της κυβέρνησης για το μέλλον της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, όπου ο τουρισμός έχει κεντρικό ρόλο.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα συγκρότησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προβολής και προώθησης των προορισμών του Έβρου και της Καβάλας στις αγορές του εξωτερικού, μέσω του ΕΟΤ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατ.Μακεδονίας – Θράκης.

Στη σύσκεψη της Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αλεξανδρούποληςκ. Βαγγέλης Λαμπάκης, Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης, Σουφλίου κ. Βαγγέλης Πουλιλιόςκαι Διδυμοτείχου Κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και της Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, και ο Αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» κ.Στέλιος Ζαντανίδης.

Στη σύσκεψη της Καβάλας αντίστοιχα συμμετείχαν οι  δήμαρχοι Καβάλας κα.Δήμητρα Τσανάκα, Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και Παγγαίου κ.Φιλιππος Αναστασιαδης. Ο βουλευτής Καβάλας κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Ανατ.Μακεδονίας – Θράκης κ. Κώστας Αντωνιαδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης, και εκπρόσωποι του ΕμπορικούΣύλλογου Καβάλας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Καβάλας και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων.

Από πλευράς Υπουργείου και ΕΟΤ συμμετείχε η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ και διευθύντρια του γραφείου υπουργού κα Αγγελική Χονδροματίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.