Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στη Ρώμη – Ελληνικό ντουέτο εγχόρδων τη «Νύχτα των Μουσείων»

Στη Ρώμη – Ελληνικό ντουέτο εγχόρδων τη «Νύχτα των Μουσείων»

Συναυλία του ελληνικού ντουέτου εγχόρδων String Demons πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2018 στο Καπιτώλιο της Ρώμης. Η συναυλία του ντουέτου, το οποίο συνδυάζει την κλασική μουσική με πολλά διαφορετικά μουσικά ακούσματα, έλαβε χώρα στην Αίθουσα Προτομών (Protomoteca) του Καπιτωλίου και αποτέλεσε μέρος του φετινού προγράμματος εκδηλώσεων Notte dei Musei («Νύχτα των Μουσείων»).

Η «Νύχτα των Μουσείων» πραγματοποιείται κάθε Μάιο σε όλα τα μουσεία της Ιταλίας, τα οποία παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, με δωρεάν είσοδο ή συμβολικό εισιτήριο και ευρύ πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Πρόκειται για μία από τις πλέον δημοφιλείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, ιδίως στη Ρώμη. Ενδεικτικό είναι ότι φέτος στην ιταλική πρωτεύουσα περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν τα ανοιχτά Μουσεία το βράδυ του Σαββάτου 19 Μαΐου και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία τόσο από άποψη προσέλευσης όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Η Αίθουσα Προτομών του Καπιτωλίου ήταν κατάμεστη, ενώ το ελληνικό ντουέτο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Ρώμης συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση της συναυλίας και ανέλαβε την προώθησή της στα ιταλικά ΜΜΕ. Παρά το πλήθος των εκδηλώσεων του προγράμματος, η συναυλία έτυχε ιδιαίτερης προβολής στον Τύπο. Επισημάνθηκε σε ειδικό πλαίσιο στο σχετικό αφιέρωμα της κύριας εφημερίδας της Ρώμης Il Messaggero, προβλήθηκε την ημέρα των εκδηλώσεων στο τοπικό δελτίο της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai για την Περιφέρεια του Lazio, ενώ συνεργείο της Rai Uno μαγνητοσκόπησε ένα απόσπασμα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ σχετικά με τη «Νύχτα των Μουσείων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.