Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ναύπλιο 18 – 19 Μαΐου 2018

Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ναύπλιο 18 – 19 Μαΐου 2018

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (EDIC Δήμου Ναυπλιέων), διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων  στο Ναύπλιο με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης – 9η Μαΐου».

Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται επίσης από την περιφέρεια Πελοποννήσου, και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard. Η κεντρική εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ναύπλιο την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30, στην Αίθουσα “Βουλευτικό” (Σταϊκοπούλου 12, 21100 Ναύπλιο) με θέμα “H συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: Ελλάδα – Ευρώπη: Προκλήσεις και Προοπτικές”.

Την ίδια ημέρα στις 11.00 θα διεξαχθεί ενημερωτικό σεμινάριο για τους δημοσιογράφους της περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα: «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία» στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Harvard (Πλατεία Φιλελλήνων και Όθωνος , 21100 Ναύπλιο).

Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πανεπιστημιακοί, εμπειρογνώμονες καθώς και εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στις 20.00 – 22.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με δρώμενα στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων του Ναυπλίου. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της εκστρατείας «ΕUandME», το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει για πρώτη φορά, και σε υπαίθρια προβολή, την επιλεγμένη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη σχετικά με το πώς η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Επίσης έχουν προγραμματιστεί και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες (παραστάσεις από το μουσικό σχολείο Αργολίδας και από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, photobooth, διαγωνισμοί) σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Επιπλέον, πρεσβείες δέκα ευρωπαϊκών χωρών θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση με περίπτερα εφοδιασμένα με ενημερωτικό υλικό, χειροτεχνήματα και παραδοσιακά προϊόντα.

Επίσης, ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιώργος Ζώης, καθώς και ο παρουσιαστής Ευτύχης Μπλέτσας, θα είναι παρόντες για να παρουσιάσουν την εκδήλωση, να δώσουν σύντομες συνεντεύξεις και να συζητήσουν με το ακροατήριο και με νέους που έχουν επωφεληθεί από τα προγράμματα της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.