Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εκδήλωση μνήμης για τους χωρικούς της Αττικής που απελευθέρωσαν την Αθήνα από...

Εκδήλωση μνήμης για τους χωρικούς της Αττικής που απελευθέρωσαν την Αθήνα από τους Τούρκους το 1821

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαΐου η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους χωρικούς της Αττικής που απελευθέρωσαν την Αθήνα από τους Τούρκους στις 26 Απριλίου (9 Μαΐου) 1821.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων ο Αντιπρόεδρος και βουλευτής Β’ Πειραιώς Δημήτριος Καμμένος, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής και Ανατολικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου και Πέτρος Φιλίππου αντίστοιχα, οι Δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, Φυλής Χρήστος Παππούς καθώς και εκπρόσωποι των δήμων Αμαρουσίου, Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Παιανίας, Σαλαμίνας και Τανάγρας.

Την εκδήλωση μνήμης πλαισίωσαν στρατιωτικά αγήματα και λαογραφικά – χορευτικά συγκροτήματα δήμων της Αττικής με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης, ακολούθησε η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δήμαρχο Ασπροπύργου Νίκο Μελετίου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Αίτημα όλων των συμμετεχόντων είναι να ανακηρυχθεί η ημέρα της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Τούρκους ως επίσημη τοπική εορτή της Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.