Αρχική Αεροπορικά Νέα Ως το 2023 η ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου...

Ως το 2023 η ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου – Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Υπεγράφη, την Παρασκευή 18 Μαϊου, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και τον Δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, το μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό τον καθορισμό του πλαισίου συνεργασίας των συμβαλλόμενων μερών για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων βελτίωσης και αναβάθμισης του κρατικού αερολιμένα Χίου, εντός της Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί ένα έργο πολύ σημαντικό για τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο συνολικά, επιτέλους, μπαίνει στον δρόμο της υλοποίησής του.
Μετά από πολλές μακροχρόνιες και ατελέσφορες συζητήσεις, το σημερινό μνημόνιο που υπογράψαμε αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα προς την τελική φάση υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου.
Η διατυπωθείσα δέσμευση από πλευράς Πολιτείας για την πραγματοποίηση του έργου εντός του χρονικού πλαισίου της Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2014-2020, αποτελεί στοιχείο εγγύησης για την ολοκλήρωσή του.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να σημειώσω πως έργα παρόμοιας έκτασης και μεγέθους που πάντα απαιτούν πολύπλοκες διαδικασίες ωρίμανσης και υλοποίησης, δεν μπορούν τελικά να υλοποιηθούν παρά, προσπερνώντας κάθε άλλο κριτήριο, μόνο μέσα σε ένα αναγκαίο πνεύμα συνεργασίας και ενότητας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.