Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι Κύπριοι αγαπούν την Ελλάδα! – Πολύ θετικά σχόλια για την πρώτη...

Οι Κύπριοι αγαπούν την Ελλάδα! – Πολύ θετικά σχόλια για την πρώτη υπαίθρια έκθεση τουρισμού της Ελλάδας, GREEK PANORAMA

Η πρώτη υπαίθρια έκθεση για την Ελλάδα “GREEK PANORAMA” στην Λεμεσό της Κύπρου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο (5-6 Μαιου) στο Παλιό Λιμάνι.

Η διοργάνωση παρουσίασε προτάσεις διακοπών για τους Κύπριους που αγαπούν την Ελλάδα, όπως και προορισμούς, ξενοδοχεία, παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και τουριστικές υπηρεσίες.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης περιλάμβαναν μεταξύ άλλων ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, γευσιγνωσίες ελληνικών προϊόντων, διαγωνισμούς μαγειρικής, πολιτιστικά δρώμενα, πολλές εκπλήξεις και κληρώσεις για τους επισκέπτες.

Η έκθεση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ήδη όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία οι 540.000* και πλέον επισκέπτες στην χώρα μας (*2016) αναμένεται να αυξηθούν και για την επερχόμενη τουριστική σαιζόν, όπως δηλώνουν εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων της Κύπρου.

Εκθέτες που συμμετείχαν στην διοργάνωση ήταν: ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), ο Δήμος Ρόδου, η AEGEAN AIRLINES, η TOP KINISIS, τα LOUIS HOTELS, η BOOK YOUR WEDDING DAY.COM, η MOPTIL, και η CRETAN BITES. Η έκθεση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των ΣΕΤΕ, FedHATTA, ΞΕΕ, ΠΟΞ.

Ο χώρος στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού έχει αναμορφωθεί πλήρως και αποτελεί πόλο έλξης της ευρύτερης περιοχής, αφού πλέον εντάσσεται στα επισκέψιμα σημεία της πόλης, όπως το πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο του κάστρου, και το εμπορικό κέντρο της παλιάς πόλης.

Παράλληλα με την έκθεση “GREEK PANORAMA” στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και το μεγαλύτερο Boat Show της Κύπρου με 20.000 και πλέον επισκέπτες.

Η Κύπρος παρουσιάζει ανάπτυξη της τάξεως του 3,7%, μετρά 847.000 κατοίκους με περίπου 20.500€ κατά κεφαλήν εισόδημα – στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν την ανάγκη μεγαλύτερης προβολής και συνεργασίας στον κλάδο του τουρισμού με την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2016 οι Κύπριοι επισκέπτες στην Ελλάδα ξεπέρασαν τους 540.000!

Παράλληλα όμως και οι εξαγωγές της χώρας μας προς την Κύπρο, με συνολική αξία άνω των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (*2015) – δείχνουν ότι η Κύπρος αποτελεί επίσης σημαντική αγορά και για την περαιτέρω προώθηση των ελληνικών προϊόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κύπρος αποτελεί την 4η χώρα εξαγωγής για το ελληνικό κρασί. Σύμφωνα με την Κυπριακή Στατιστική Υπηρεσία η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους Κύπριους, ενώ αντίστοιχα θετικά στοιχεία καταγράφονται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.