Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Μαριάννας Λούρμπα «Σιγή Όντος» στο Ίδρυμα...

Η νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Μαριάννας Λούρμπα «Σιγή Όντος» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Εξαιρετικές οι εντυπώσεις από τη “Σιγή Όντος”, οι σκιές μιλούν, επαναφέρουν μνήμες που μόνο θετικά συναισθήματα ξυπνούν….αυτή η θετική πλευρά και η ομορφιά κρύβονται κάτω από το αποτέλεσμα των έργων μιας Έκθεσης που είναι τόσο ιδιαίτερη, ώστε σε απορροφά χωρίς να το καταλάβεις, αφήνοντας πίσω σου την καθημερινότητα, τα προβλήματα, τα προσωπεία, τα πρέπει.

Πρόκειται για τη νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Μαριάννας Λούρμπα «Σιγή Όντος», η οποία εγκαινιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, μαζί με την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του Στρατή Λημνιού “Τι μου τη χάρισες αυτή τη μπομπονιέρα”, σε μια βραδιά θετικών σχολίων κι εντυπώσεων, με την παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενα Κουντουρά και με το νέο βιβλίο και την έκθεση, ένα εικαστικό πόνημα 10 έργων εμπνευσμένο από το νέο βιβλίο, να αποτελούν το επίκεντρο των συζητήσεων.

Η έκθεση ΣΙΓΗ OΝΤΟΣ

Η ΣΙΓΗ OΝΤΟΣ (η σιγή της ύπαρξης) αποτυπώνεται εικαστικά με την μορφή μιας γυναικείας φιγούρας, μιας σκιάς η οποία ακούει, βλέπει, παρατηρεί, μας συνοδεύει σιωπηλά. Μια παρουσία που προδίδει και προδίδεται από τα πρέπει, τα θέλω, πολλές φορές και από τον ίδιο της τον εαυτό.

Η Μαριάννα μας μιλάει για την τρίτη προσωπική της έκθεση και μας οδηγεί στον μαγικό κόσμο των σκιών «Μέσα από αυτά τα έργα μου θέλω να επικοινωνήσω με το κοινό, να του δείξω την ελκυστική πλευρά της πραγματικότητας μέσα από το παιχνίδι των σκιών…» και

Επειδή η σκιά ζει μόνο όταν υπάρχει φως.. σας ευχαριστώ για την τιμή και την χαρά να είστε μαζί μου και να κάνετε την νύχτα αυτη να λάμψει!

Για την εξαιρετική της δουλειά μίλησε και ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Τουρισμού και εικαστικός Γιώργος Βιδάλης ο οποίος έκανε λόγο για μία καλλιτέχνιδα υψηλής αισθητικής που εναρμόνισε με μαγικό τρόπο τις εικόνες της με το βιβλίο του Στρατή δίνοντάς του μία επιπλέον δυναμική.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 και θα διαρκέσει έως τις 26 Απριλίου 2018.

Το βιβλίο “Τι μου τη χάρισες αυτή την μπομπονιέρα;”

Πλούσιο το ταξίδι στις σελίδες του νέου βιβλίου του Στρατή Λημνιού “Τι μου τη χάρισες αυτή τη μπομπονιέρα“! Πρόκληση για ανάγνωση!

Η διαδρομή του έρωτα με το πέρασμα των χρόνων. Ο αντικατοπτρισμός στην πορεία του χρόνου της καθημερινότητας ενός γάμου με φόντο τη νυφική μπομπονιέρα!

Πρόκειται για ένα ιδανικό ανάγνωσμα για το καλοκαίρι που μας έρχεται!

Το εξώφυλλο του βιβλίου έχει επιμεληθεί η κα Μαριάννα Λούρμπα!
Επίσης στο εσωτερικό του θα βρείτε έργα της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.