Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 3o Φεστιβάλ Open Nights, 8 έως 18 Μαρτίου στο Μουσουλμανικό Τέμενος (Γενί...

3o Φεστιβάλ Open Nights, 8 έως 18 Μαρτίου στο Μουσουλμανικό Τέμενος (Γενί Τζαμί) της Λάρισσας

Celestyal Cruises

Το Φεστιβάλ Open Nights θα πραγματοποηθεί φέτος στο Μουσουλμανικό τέμενος Γενί Τζαμί, στο κέντρο της πόλης της Λάρισας (31ης Αυγούστου 2) από τις 8 έως τις 18 Μαρτίου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας. Το φεστιβάλ, που θα έχεις ως θέμα τη ΣΚΙΑ, εστιάζει σε καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα, σε συνδυασμό με επιλεγμένες παραγωγές, από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για 3η συνεχή χρονιά το Open Nights θα έχει βάση μια ομαδική εικαστική έκθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, διαλέξεις, προβολές και θα γίνουν εργαστήρια, βασισμένα όλα στο κοινό θέμα. Η έννοια της ΣΚΙΑΣ προσεγγίζεται από διαφορετικές πλευρές. Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ συνεχίζει τον ανοικτό διάλογο των Τεχνών με την κοινωνία της Λάρισας, με στόχο να συμβάλει δυναμικά στην πνευματική της καλλιέργεια. Η καλλιτεχνική διεύθυνση/υλοποίηση είναι της Ρούλας Καραφέρη.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι εικαστικοί: Fab Jonkers, Zeger Reyers, Simone Waterman, Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Έλλη Κυριαζή, Ρούλα Αντωνοπούλου- Γιώργος Κουκουράκης, Λία Σταμοπούλου, Άρτεμις Διαμαντή (μουσική έργου: Θεόδωρος Καρκατσέλας), Μαρίνα Γούλα, Εύα Αθανασιάδου, Σοφία Τερζίδου, Νόρα Θεοδοσιάδου και ο φωτογράφος Άγγελος Χριστοφιλόπουλος. Επιμέλεια εξωτερικού φωτισμού: Εύα Νταραρά- Δ.Ι.Τσουμάνης.

Το Φεστιβάλ Open Nights αποτελεί ένα διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ που διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Η εικαστική έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά 18:00- 22:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.