Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η επόμενη μέρα για τον τουρισμό, δεν θα ξημερώσει ποτέ,...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η επόμενη μέρα για τον τουρισμό, δεν θα ξημερώσει ποτέ, όσο κυριαρχεί ο παραλογισμός της υπερφορολόγησης»

Την εκτίμηση ότι πρέπει να τερματιστεί ο παραλογισμός της υπερφορολόγησης στον Τουρισμό, διατύπωσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από το βήμα του 22ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι οι υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις οδηγούν σε αδιέξοδο τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και φθείρουν, με μεγάλη ταχύτητα, την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας.

Αναφέρθηκε στη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για την άμεση κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης, τη μείωση, κατά 30%, του ΕΝΦΙΑ, αλλά και του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, από το 29% στο 20%, ενώ αναφέρθηκε και στη θέσπιση νέων κριτηρίων κατηγοριοποίησης και μοριοδότησης, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των μικρών τουριστικών καταλυμάτων.

Σε ό, τι αφορά στο αναπτυξιακό κομμάτι, ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι τα προγράμματα «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και «Νησιωτική Τουριστική Επιχειρηματικότητα», που άνοιξαν με μεγάλη καθυστέρηση, δεν επαρκούν. Έχουν μικρό προϋπολογισμό και δεν μπορούν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των μικρών τουριστικών καταλυμάτων.

«Χρειαζόμαστε νέα αναπτυξιακά εργαλεία, αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου με έμφαση στον εκσυγχρονισμό τουριστικών καταλυμάτων και στις νέες υπηρεσίες.

Ένα νέο χωροταξικό με αύξηση της αρτιότητας στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες περιοχές και αναπροσαρμογή των συντελεστών δόμησης για την ανάπτυξη ήπιων τουριστικών εγκαταστάσεων», επισήμανε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.