Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Ελλάδα με νόμο θα προσφέρει επενδυτικά κίνητρα, για τον χώρο των...

Η Ελλάδα με νόμο θα προσφέρει επενδυτικά κίνητρα, για τον χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών

Celestyal Cruises

Η Ελλάδα με νόμο θα προσφέρει επενδυτικά κίνητρα, για τον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η ΚΥΑ που εξειδικεύει τη νομοθεσία. 

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στη δημόσια τηλεόραση, διευκρίνισε, ότι πρόκειται για επιχορηγήσεις που θα αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές (μυθοπλασία, κινηματογράφο, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια) με μια αρχική τάξη μεγέθους 75 εκατ. ευρώ ως αρχικό κεφάλαιο ενώ στη συνέχεια, σημείωσε ο κ. Κρέτσος, άλλα 375 εκατ. ευρώ για περαιτέρω παραγωγές.

Η Ελλάδα είναι ένα πανέμορφο φυσικό πλατό που αυτό και μόνο θα μπορούσε να προσελκύσει πολλές κινηματογραφικές παραγωγές, τόνισε, κάνοντας λόγο για έναν κλάδο, που έχει σωρευτικά οφέλη για τη χώρα σε πολλαπλά επίπεδα.

Μιλώντας για ανάπτυξη, ο κ. Κρέτσος ανέφερε ότι αυτήν την φέρνουν οι συνέργειες, η πολιτική βούληση και τα επιχειρηματικά μοντέλα που μπορούν να κοιτάζουν προς το μέλλον. Από πλευράς υπουργείου ΨΗΠΤΕ, ο γ.γ. ενημέρωσης είπε ότι το θέμα έχει μελετηθεί προσεκτικά και στην ΚΥΑ θα υπάρχουν πράγματα που δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες.

Ο γ.γ. Ενημέρωσης αναφέρθηκε και στο ψηφιακό ραδιόφωνο που αναμένεται να αντικαταστήσει τα FM λέγοντας ότι έχει περισσότερη ευκρίνεια και φάσμα, τερματίζει το θέμα των παρεμβολών και της ακτινοβολίας και θα δώσει περισσότερες επιλογές στο κοινό. Και το ραδιόφωνο δεν μπορεί να μείνει πίσω από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τόνισε ο κ. Κρέτσος.

Τέλος, αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες ο γ.γ. Ενημέρωσης είπε ότι αναμένει τις αποφάσεις του ΕΣΡ κάνοντας λόγο για κλείσιμο μιας εκκρεμότητας δεκαετιών λέγοντας ότι μπαίνουμε σε μια υγιή αγορά με ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με εξωστρέφεια και αισιοδοξία.

Ο κ. Κρέτσος μίλησε για τη ραγδαία ανάπτυξη των οπτικοακουστικών παραγωγών και τις νέες τεχνολογίες κάνοντας λόγο για μια συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία και μια ιστορική ευκαιρία η Ελλάδα να πάρει ένα μερίδιο από αυτήν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.