Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Παλεύοντας με το αυτονόητο

Παλεύοντας με το αυτονόητο

Ήρθε εις γνώση μας, γράφει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, ότι για τις αποστολές στις τουριστικές εκθέσεις του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου, οι οποίες θα πραγματοποιούνταν οδικώς με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να συμμετάσχουμε σε αυτές, θα απαιτηθεί η χρηματική συμμετοχή των επιχειρηματιών που είχαν την πρόθεση να συμμετέχουν, καθώς ο «έλεγχος» δεν επιτρέπει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους δαπάνη.

Θεωρούμε ότι η τουριστική προβολή είναι «δουλειά» των εμπλεκομένων σε αυτή. Είναι «δουλειά» των ειδικών, οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενο αυτοί και μόνο αυτοί μπορούν να αποφασίζουν για το αν πρέπει ή όχι να εκδίδουν τα έντυπα, να συμμετέχει η περιοχή σε τουριστικές εκθέσεις, να γίνονται δράσεις δημοσιότητας, να πραγματοποιούνται «ταξίδια εξοικείωσης» τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων κτλ.

Είχαμε δηλώσει με προηγούμενη επιστολή μας ότι η χρήση τουριστικών λεωφορείων, τα οποία θα μετέφεραν τους συμμετέχοντες στην έκθεση, ήταν απαραίτητη καθώς σε αυτές τις εκθέσεις γίνονται παρουσιάσεις της περιοχής σε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, με μεταφορά του αναγκαίου «υλικού» για αυτές και παράλληλα πραγματοποιούνται δράσεις γαστρονομίας, όπου μεταφέροντας υλικά του τόπου μας, γίνονται γνωστά όχι μόνο τα γαστρονομικά αλλά και τα αγροτικά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας. Κόστος το οποίο αναλαμβάνουν οι επιχειρηματίες και τα Επιμελητήρια συμμετέχοντας έτσι στην κατανομή των εξόδων. Θεωρούμε αδιανόητο σε μια τέτοια προσπάθεια που όλοι μαζί προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική λαίλαπα και την τεράστια οικονομική κρίση φέρνοντας έσοδα στην περιοχή μας, να συνεχίζουμε να παλεύουμε για το αυτονόητο.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι συνοδεύουν αυτές τις αποστολές, ασχολούνται με το περίπτερο, με την παρουσίαση, με την γαστρονομία, βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν την περιοχή, όχι μόνο τα καταλύματα τους αλλά και όλες τις άλλες εναλλακτικές δράσεις που μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες, πληρώνοντας όλα τα άλλα έξοδα τους από το ελλιπές βαλάντιο τους με ένα και μόνο σκοπό: να προσελκύσουν επισκέπτες στην περιοχή, από τους οποίους επισκέπτες απολαμβάνουν οφέλη όλες οι άλλες επιχειρήσεις που εμπλέκονται έμμεσα στον τουρισμό, οι Δήμοι, οι οποίοι εισπράττουν τους αναλογούντες φόρους αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττοντας και αυτό με την σειρά του φόρους και ΦΠΑ.

Σε αυτό το σημείο θα κάνουμε την εξής σημείωση. Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας είναι ο πρώτος φορέας ο οποίος εισηγήθηκε οι συμμετέχοντες να είναι αμιγώς άνθρωποι του τουρισμού, κάνοντας γνωστό το ΜΗΤΕ τους προκειμένου να διασφαλιστούν οι μετακινήσεις αυτές.

Η αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Δήμων, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και όλων των ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων και τουριστικών γραφείων, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

Υ.Γ. Το 2018 δεν τολμάμε να σκεφτούμε ότι ο «έλεγχος» θα μας επιτρέψει να δαπανήσουμε κονδύλια για newsletters και γενικότερα δαπάνες που σήμερα ο σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας επιβάλλει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.