Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η ΟΚΕ για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο – Παρέμβαση του Πέτρου Φιλίππου

Η ΟΚΕ για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο – Παρέμβαση του Πέτρου Φιλίππου

Στο Ζάππειο, μετά την Ολομέλεια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ), ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιώργος Βερνίκος παρουσίασε το Σχέδιο για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Βερνίκος παρουσίασε τους κεντρικούς στρατηγικούς στόχους, καθώς και τους βασικούς άξονες παρέμβασης στους οποίους συμφωνεί το σύνολο των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας και δεσμεύθηκε ότι η ΟΚΕ θα συνεχίσει την υπεύθυνη διαβούλευση μεταξύ των μελών της με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση και την ενδυνάμωση το κοινωνικού διαλόγου στη χώρα, την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη συνεχή εμβάθυνση ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, με συγκεκριμένες προτάσεις ανά τομέα.

Στη σύντομη παρέμβαση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΚΕ κ. Πέτρος Φιλίππου, στάθηκε στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης με την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων κυρίως στην κατεύθυνση της μείωσης – κατάργησης της γραφειοκρατίας που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην αποτελεσματική λειτουργία του κράτους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ενώ τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και παραγωγικών τάξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.