Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – Ταξίδι στο Χρόνο του Κωνσταντίνου Κατσιγιάννη

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – Ταξίδι στο Χρόνο του Κωνσταντίνου Κατσιγιάννη

Από το FB του κ. Νίκου Σκουλά

Το βιβλίο του συγγραφέα και πρώην Γενικού  Διευθυντή του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Κατσιγιάννη, «Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – Ταξίδι στο Χρόνο» παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, με μια πρωτοφανή συμμετοχή, των Τουριστικών και Πολιτικών παραγόντων της χώρας.

Ομιλητές ήταν ο Νίκος Σκουλάς, πρώην υπουργός τουρισμού, ο Σταύρος Μπένος, πρώην υπουργός και πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα», ο Γεράσιμος Φωκάς, πρώην γενικός διευθυντής την υπηρεσιών διατροφής του «Αθήνα 2004», η Μπέττυ Χατζηνικολάου, νομικός με εξειδίκευση σε θέματα τουρισμού, πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ, και συντονιστής ο  δημοσιογράφος Χάρης Ντιγριντάκης.

Ειδικότερα, στο βιβλίο περιγράφεται η διαδρομή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενός φορέα που ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1929, επί κυβέρνησης Ελευθερίου Βενιζέλου, καταργήθηκε το 1936 και επανιδρύθηκε το 1951. Έκτοτε, και επί πολλές δεκαετίες, ο ΕΟΤ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού αφού χάρασσε αλλά ταυτόχρονα υλοποιούσε την εκάστοτε τουριστική πολιτική. Μέσα από τις γραμμές του βιβλίου γίνεται αναφορά, κατά χρονολογική σειρά, στη δημιουργία και στην ανάπτυξη των κυριότερων πρωτοβουλιών του ΕΟΤ στους τομείς του πολιτισμού (φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Ήχος και φως, γιορτές κρασιού κ.α.), της προβολής της χώρας στο εξωτερικό με τις ποικίλες διαφημιστικές πρωτοβουλίες, όπως αφίσες, πληροφοριακά και διαφημιστικά έντυπα, λευκώματα κλπ.  καθώς και στην εκτέλεση δημόσιων τουριστικών έργων με αιχμή του δόρατος τα ιστορικά ξενοδοχεία «Ξενία», αλλά και τα τουριστικά περίπτερα, τις οργανωμένες ακτές, τις μαρίνες και πολλά άλλα.    

Τέλος από την ανάγνωση του βιβλίου προκύπτει, πέραν των άλλων, και ένας προβληματισμός για τη μελλοντική ανάπτυξη του τουρισμού και πιο ειδικά για την εξέλιξη του δημόσιου τομέα, όπου τονίζεται η σταδιακή υποβάθμιση του ΕΟΤ, ενώ περιέχονται ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις σχετικές με το παρόν και το μέλλον του ιστορικού Οργανισμού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.