Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Με την “υπογραφή” του γλύπτη Ν.Φλώρου το εικαστικό “Ταξίδι στην Ελλάδα” στη...

Με την “υπογραφή” του γλύπτη Ν.Φλώρου το εικαστικό “Ταξίδι στην Ελλάδα” στη Ρωσία

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος, γνωστός και αγαπητός καλλιτέχνης στη Ρωσία, θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής «Ταξίδι στην Ελλάδα», που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα (ΓΤΕ Μόσχας), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στα παιδιά της Ρωσίας και της ρωσικής διασποράς από τα οποία ζητήθηκε, μέσα από τα έργα τους, να ταξιδέψουν νοερά στην Ελλάδα. Άλλωστε ο φετινός διαγωνισμός συμπίπτει με το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας.

Τα παιδιά που συμμετείχαν είναι από όλη τη Ρωσία ηλικίας 6 έως 13 ετών, χωρισμένα σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες και κλήθηκαν να σχεδιάσουν με μπογιές και πινέλα ένα φανταστικό ταξίδι στην Ελλάδα. Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα κερδίσουν ένα πραγματικό ταξίδι στη Χαλκιδική, φέτος το καλοκαίρι, με την ευγενική στήριξη της Ellinair, της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Η επιτροπή, της οποίας είναι μέλη -μεταξύ άλλων- σημαντικές προσωπικότητες της Τέχνης από τη Ρωσία, θα έχει την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή να επιλέξει τα 20 καλύτερα έργα, από τις συνολικά 1.000 και πλέον δημιουργίες των παιδιών που συμμετείχαν στον 2ο κατά σειρά διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής.

Στις 12 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή πρόκειται αν ανακοινώσει τη βραχεία λίστα με 5 έργα για κάθε κατηγορία και στη συνέχεια το κοινό θα αναδείξει τον νικητή μέσα από ψηφοφορία στην ηλεκτρονική σελίδα elru2016.gr.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Φλώρο

Ο πολυβραβευμένος Νίκος Φλώρος είναι εξαιρετικά γνωστός στη Ρωσία, όπου έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα έξι εκθέσεις σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, με πιο πρόσφατη την έκθεση «Η Οικογένεια του Νικολάου ΙΙ», στο Μεγάλο Παλάτι του Μουσείου “Tsaritsino” στη ρωσική πρωτεύουσα (1 Μαρτίου έως 21 Μαΐου 2017). Η έκθεση ήταν αφιερωμένη στην τελευταία αυτοκρατορική οικογένεια των Ρομανώφ και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους, και σε συνέχεια της έκθεσης «Αυτοκρατορική Ρωσία», η οποία παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2016 στο Κρατικό Μουσείο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη, προσελκύοντας πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες.

Πηγή: ΑΠΕ

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version