Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ηλεκτρικό Ρεύμα από το Λαύριο, σε Σύρο-Πάρο-Τήνο-Μύκονο

Ηλεκτρικό Ρεύμα από το Λαύριο, σε Σύρο-Πάρο-Τήνο-Μύκονο

Με υποβρύχιο καλώδιο θα ηλεκτροδοτούνται σε λίγες ημέρες τέσσερα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων και σταματά η λειτουργία των ρυπογόνων μονάδων της ΔΕΗ. Mε τη διασύνδεση αυτή μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ το κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών, μείωση που θα περάσει στους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Ένα καλώδιο 108 χιλιομέτρων στον βυθό της θάλασσας μεταφέρει το ηλεκτρικό ρεύμα από το Λαύριο στη Σύρο. Και από εκεί με άλλα καλώδια τροφοδοτούνται η Πάρος, η Τήνος και η Μύκονος. Οι δοκιμές ξεκινούν εντός των ημερών και από τα μέσα του ερχόμενου μήνα σταματούν να λειτουργούν οι ρυπογόνοι πετρελαϊκοί σταθμοί. Στην Τήνο φτάνει από τη δεκαετία του 90 κι αλλο καλώδιο που τη συνδέει με την Άνδρο και τη νότια Εύβοια.

Τέλος τα μπλακ-άουτ την τουριστική πέριοδο. Το ετήσιο κόστος ηλεκτροδότησης της νησιωτικής χώρας το οποίο επιβαρύνονται όλοι οι καταναλωτές της ΔΕΗ, μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ.Στο υποβρύχιο καλώδιο υπάρχουν 24 οπτικές ίνες που μπορούν να αξιοποιηθούν στις τηλεπικοινωνίες. Με αυτές, θα παρακολουθεί τη λειτουργία των υποσταθμών στα νησιά το κέντρο ελέγχου της ΔΕΗ που βρίσκεται στον Άγιο Στεφανο.

Πηγή: ΕΡΤ1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.