Αρχική Αεροπορικά Νέα ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΥΜΠΑΝ: Μέσα από το έργο του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΥΜΠΑΝ: Μέσα από το έργο του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΥΜΠΑΝ: Μέσα από το έργο του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη
Celestyal Cruises

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου του Δήμου Μαραθώνα, παρουσιάζει την έκθεση «Μαραθώνιο Σύμπαν – Mέσα από το έργο του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη».

Η θεματική της έκθεσης είναι σχετική με το πανανθρώπινο ιδεώδες της Μαραθώνιας διαδρομής, το οποίο ξεπερνά τους περιορισμούς του Χρόνου και του Χώρου, και είναι αφιερωμένη στο διεθνή ταξιδιώτη, που καθημερινά κινείται μέσα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και ο οποίος, μέσα από τα έργα του δημιουργού, νοητικά θα «ταξιδεύει» στο Μαραθώνιο Σύμπαν.

Μέσα από τη δουλειά του καλλιτέχνη, οι επισκέπτες της έκθεσης στο αεροδρόμιο γίνονται μέρος της εγκατάστασης, περιδιαβαίνοντας τη Μαραθώνια διαδρομή και βλέποντας γύρω τους  σχέδια, σκίτσα, προθήκες με μακέτες γλυπτών έργων και οπτικοακουστικό υλικό των ήδη εγκαταστημένων έργων του Παπουτσίδη. Πολυδιάστατο και πολυσήμαντο από την αρχαιότητα το μήνυμα του Μαραθωνίου δρόμου μετεξελίσσεται, εδώ, χάρη στη δύναμη και εμβέλεια του ταλέντου του γλύπτη, σε ένα αέναο μεταφυσικό άγγελμα.

«Σύμφωνα με τον υπέρτατο ορισμό της αυθεντικής Τέχνης από τον Πλάτωνα, ο Παπουτσίδης κατόρθωσε να υποβάλει αυτήν καθαυτή την «Ιδέα» του Μαραθωνίου στα έργα του», σημειώνει η Δρ. Ιστορικός της Τέχνης -Τεχνοκριτικός, Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν στο κείμενό της για τη συγκεκριμένη έκθεση του αεροδρομίου της Αθήνας.

Εκθεσιακός Χώρος: «Τέχνη & Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων

10.1.2018-31.5.2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.