Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Giornate Elleniche di Taras 2017 με θέμα: Τάρας – Μεγάλη Ελλάδα – ...

Giornate Elleniche di Taras 2017 με θέμα: Τάρας – Μεγάλη Ελλάδα – Διαχρονικές Σχέσεις με την Ελλάδα

Οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις, που έχουν γίνει θεσμός για τους Ιταλούς φιλέλληνες και του Έλληνες της διασποράς, φέτος πραγματοποιήθηκαν στον Τάραντα (Taranto) της Νότιας Ιταλίας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού κ. Ευριδίκη Κουρνέτα.

Από «1 έως 3 Δεκ το συμπόσιο “GIORNATE ELLENICHE DI TARAS 2017”  με θέμα : Τάρας – Μεγάλη Ελλάδα – Μεγάλη Ελλάδα – Διαχρονικές Σχέσεις με την Ελλάδα, περιελάμβανε στο πρόγραμμα του ομιλίες σχετικά με την ιστορία του Τάραντα και της Magna Grecia, το αρχαίο θέατρο, τη γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, τη μουσική, την οικονομία και τον τουρισμό.

Το Συμπόσιο GIORNATE ELLENICHE DI TARAS 2017” πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των ελληνικών αρχών (Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για την Ελληνική Διασπορά, της Βουλής των Ελλήνων, των Πρεσβειών στην Ελλάδα και τη Κύπρο στην Ιταλική Δημοκρατία), με την Ελληνική Κοινότητα Τάραντα, τον Δήμο του Τάραντα, την περιφέρεια Puglia, το ιταλικό Ναυτικό, το Ωδείο «Τίτο Schipa», το Τμήμα Jonico «νομικών και οικονομικών συστημάτων της Μεσογείου» του Πανεπιστημίου του Μπάρι, το Πανεπιστήμιο του Μπάρι, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Taranto – Μάρτα, τα κλασικά γυμνάσια στον Τάραντα «Ferraris – Quinto Ennio», «Αριστόξ» και «Archita», το Ινστιτούτο για την Ιστορία και Αρχαιολογία της Αρχαίας Ελλάδας, καθώς και διάφορες ενώσεις, όπως η OND Filellenico, η Unesco  Τάραντα, οι Neopolites-Νηρηίδες Taras, Τάραντα Noble, Tarentine de Terre τους, Σεμέλη κ.α.

Tην εκδήλωση χαιρέτησε ο Dott. Martino Tamburrano, Πρόεδρος της Περιφέρειας του Τάραντα.

Στις τριήμερες εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης ο καθηγητής Marco Galdi – Πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας, η Δρ Όλγα Nassis Πρόεδρος – Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιταλίας, η Καθηγήτρια Μαρία Κούτρα – Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τάραντα Μαρία Κάλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος, η καθηγήτρια Άννα Μαρία Τασούλη, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Επίτιμος ΠρόεδροςΕλληνικής Ομοσπονδίας της Ιταλίας, ο Δρ. Σταμάτης Σκούτας Μ.D. Διευθυντής του προγράμματος “Αρχαία Λιμάνια της Μεσογείου” του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.