Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στις «Ελληνικές Ημέρες 2017» στον Τάραντα της Ιταλίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στις «Ελληνικές Ημέρες 2017» στον Τάραντα της Ιταλίας

Στις «Ελληνικές Ημέρες 2017», την ετήσια συνάντηση που διοργανώνεται τα τελευταία τρία χρόνια από τη Φιλελληνική Εταιρία της Ιταλίας σε συνεργασία με την Ελληνική Διασπορά της Ιταλίας, παραβρέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Πρόκειται για μια εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη περαιτέρω επαφών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας μέσω της ανταλλαγής πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων και τη διάδοση της ιστορίας των δύο λαών μέσα από τις τέχνες και τα γράμματα.

Η φετινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 1 έως 3 Δεκεμβρίου στον Τάραντα της Ιταλίας από την Ιταλική Φιλελληνική Κοινότητα, την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας και την Ελληνική Κοινότητα του Τάραντα, αποτελεί μια μεγάλη προσπάθεια των Ελλήνων της Ιταλίας με σημείο αναφοράς την αποικία των Σπαρτιατών στην Ιταλία, την πόλη του Τάραντα. Είχε τέσσερις θεματικές ενότητες: Οι Έλληνες της διασποράς, η ελληνική γλώσσα, οι Αρχαίοι Έλληνες στον Τάραντα και Ελλάδα Κύπρος Ιταλία: το μέλλον στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Σημαντική συμβολή στη φετινή διοργάνωση είχαν ο Δήμος Τάραντα και η Περιφέρεια της Puglia.

Στην ομιλία του την τρίτη μέρα της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου μίλησε για τη συνεργασία της Περιφέρειας της Puglia με την Περιφέρεια Αττικής και έκανε εκτενή αναφορά στο ναυάγιο του ORIA που έγινε τον Φεβρουάριο του 1944 κοντά στο Σούνιο με περίπου 4.000 θύματα (Ιταλούς στρατιώτες) και αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια από την ελληνική πλευρά, προτείνοντας να στηθεί μνημείο και στην Ιταλία, αντίστοιχο με εκείνο που στήθηκε το 2014 στον τόπο της ναυτικής τραγωδίας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Αγγελόπουλος, πρότεινε τη δημιουργία μόνιμων θεσμών (Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων, Διεθνούς forum για το Αρχαίο Δράμα στην εκπαίδευση, Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Νέων στην Αττική).

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης: η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, η Γενική Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Δήμαρχος Τάραντα Rinaldo Melucci, o Πρόεδρος της Περιφέρειας της Puglia Michele Emiliano, καθηγητές πανεπιστημίων, μελετητές, ερευνητές και στοχαστές της Ελληνικής Ιστορίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.