Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έκθεση “Για μικρά και μεγάλα παιδιά, Γιάννης Γαΐτης” στο Κέντρο Τεχνών του...

Έκθεση “Για μικρά και μεγάλα παιδιά, Γιάννης Γαΐτης” στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Έκθεση αφιερωμένη στον Γιάννη Γαΐτη και τα ανθρωπάκια του διοργανώνει, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο Κέντρο Τεχνών – Πάρκο Ελευθερίας Βασ. Σοφίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 11 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Φεβρουαρίου, 2018. Την έκθεση, επιμελούνται ο Ντένης Ζαχαρόπουλος και η Λορέττα Γαϊτη, με τη συμβολή του Γαβρίλου Μιχάλη.

Έκθεση: Για μικρά και μεγάλα παιδιά, Γιάννης Γαΐτης
Χώρος: Κέντρο Τεχνών – Πάρκο Ελευθερίας Βασ. Σοφίας
Διάρκεια έκθεσης: 11/12/2017 – 11/2/2018
Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 10.00-21.00 και Κυριακή 10.00-14.00

Ο Γιάννης Γαΐτης είναι γνωστός για τα «Ανθρωπάκια» του, μορφές που δεν έχουν ατομικά χαρακτηριστικά και έχουν πανομοιότυπο ντύσιμο με ριγέ κοστούμι και καπέλο.

Ο Γιάννης Γαΐτης δημιούργησε περισσότερα από 4.500 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, σχέδια και κατασκευές. Έκανε κοινωνικά και μαζί θεατρικά δρώμενα. Ασχολήθηκε με εικονογραφήσεις βιβλίων, σκηνικά, κουστούμια θεάτρου, σχέδια υφασμάτων κ.ά.

Το 1967 παρουσίασε για πρώτη φορά τα «Ανθρωπάκια», το χαρακτηριστικό γνώρισμα του έργου του, με το οποίο απασχολήθηκε και τις επόμενες δεκαετίες. Σταδιακά, από το 1975 οι σχηματοποιημένες μορφές πολλαπλασιάστηκαν και ενοποιήθηκαν με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθρώπινων τοπίων. (Πηγή: Wikipedia).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.