Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διμερείς σχέσεις Περιφέρειας Κρήτης και της Ιταλικής Περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια

Διμερείς σχέσεις Περιφέρειας Κρήτης και της Ιταλικής Περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια

Celestyal Cruises

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί ένα νέο πεδίο δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα την Πολιτική Εγκαθίδρυσης πολύ-επίπεδων Διμερών Σχέσεων μεταξύ της Κρήτης και άλλων Περιφερειών (Region to Region Relationships).

Η αρχή γίνεται με την Ιταλική Περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, με αφορμή την πρόσκληση του Ελληνικού Προξενείου στην Μπολόνια που εκπροσωπείται από την Κρητικής καταγωγής Γωγώ Λαμπράκη, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί και άλλες συνεργασίες όπως με την Γαλλική Περιφέρεια της Βρετάνης, την Ιταλική Περιφέρεια της Καμπάνιας (Νάπολη).

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης επισκέφθηκε στο Ελληνικό Προξενείο την δραστήρια Πρόξενο Γωγώ Λαμπράκη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν διαδοχικές διερευνητικές συναντήσεις και με τον Ερ. Ανδριανόπουλο, πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στην Μπολόνια με σημαντικούς παράγοντες της περιοχής που ενδιαφέρονται για τη σύναψη διμερών σχέσεων με την Κρήτη.

Με τον κ. Ολιβέρι στο Εμπορικό Επιμελητήριο Μπολόνιας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομική ύφεση και το εξαγωγικό εμπόριο της Ελλάδας, της Κρήτης, προς την εύρωστη οικονομικά Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια. Ο ρόλος του Επιμελητηρίου στη Μπολόνια έχει επεκταθεί, και το Επιμελητήριο αποτελεί βασικό συμμέτοχο σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις όπως το αεροδρόμιο, ο εκθεσιακός οργανισμός, ο τουριστικός οργανισμός κ.ά.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Αλεξάκη, της Προξένου κας Λαμπράκη και του Ερ. Ανδριανόπουλου με τους τουριστικούς πράκτορες κ.κ. Μάσιμο Καραβίτα και Μάρκο Γκεντίλε, όπου συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών επαφών μεταξύ των δυο Περιφερειών, ώστε να προωθηθούν συνεργασίες στον τουριστικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.