Αρχική Δήμοι Εξασφαλίστηκαν τα 8,4 εκατομμύρια για την αποκατάσταση του Αθηνιού στη Σαντορίνη

Εξασφαλίστηκαν τα 8,4 εκατομμύρια για την αποκατάσταση του Αθηνιού στη Σαντορίνη

Επιβεβαιώθηκε και εγγράφως ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 το μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο για τη Σαντορίνη, αυτό της αποκατάστασης του λιμένα του Αθηνιού, με προτεινόμενο προϋπολογισμό 8.400.000 ευρώ.

Οι πολύμηνες προσπάθειες και πιέσεις σε διάφορα επίπεδα, του Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Ηλία Πελέκη, έφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ολόκληρου του έργου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τη μελέτη (σχέδιο πάνω), που πρόκειται να υλοποιηθεί, με τη νέα διαμόρφωση των προβλητών, τρία μεγάλα πλοία της ακτοπλοΐας θα μπορούν να δένουν συγχρόνως και με ασφάλεια στον Αθηνιό. Ο χερσαίος χώρος μεγαλώνει κατά δύο περίπου στρέμματα, ενώ το μέτωπο της προβλήτας προς τη θάλασσα θα έχει μήκος 200 μέτρα. Το λειτουργικό βάθος του λιμένα θα είναι 9 μέτρα που είναι υπεραρκετό για την ασφαλή προσέγγιση και πρόσδεση των πλοίων.

Στη δημοπράτηση της κατασκευής θα προβεί η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η οποία θα είναι η Αναθέτουσα και Προϊσταμένη Αρχή του έργου.

Η κατασκευή του έργου θα γίνει σε δύο φάσεις και αναμένεται να διαρκέσει περίπου οκτώ μήνες από τότε που θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου.

Ακολουθεί το έγγραφο της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών προς το Λιμενικό Ταμείο Θήρας και τον Δήμο Θήρας εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.