Αρχική Εταιρικά Νέα Αύξηση εσόδων, βελτίωση κερδοφορίας για την ΟΛΠ Α.Ε.

Αύξηση εσόδων, βελτίωση κερδοφορίας για την ΟΛΠ Α.Ε.

Το Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις του α΄ εξαμήνου 2017, σύμφωνα με τις οποίες τα βασικά μεγέθη είναι τα ακόλουθα:
Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 52,0 εκ. έναντι € 46,2 εκ. της αντίστοιχης χρήσης 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 12,6%. (€ 5,8 εκ.). H μεταβολή αυτή, οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση των εσόδων από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (€ 4,6 εκ.), των εσόδων από τη διακίνηση αυτοκινήτων (€ 0,5 εκ.) και των εσόδων από το αντάλλαγμα παραχώρησης των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ στη ΣΕΠ (€ 1,3 εκ.).
Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της χρήσης παρουσίασαν αύξηση σε € 46,4 εκ. από € 43,1 εκ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016 που οφείλεται κυρίως στις αυξημένες αμοιβές προσωπικού λόγω της καταβολής του δώρου Πάσχα, επιδόματος αδείας και στην πρόβλεψη της αναλογίας δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους της Εταιρείας μετά την ιδιωτικοποίησή της. Η Εταιρεία κατέβαλε επίσης και αυξημένο αντάλλαγμα παραχώρησης στο Ελληνικό Δημόσιο λόγω της νέας σύμβασης με βάση την οποία το ποσοστό του ανταλλάγματος παραχώρησης αναπροσαρμόστηκε στο 3,5% των ενοποιημένων εσόδων του αντί του 2%.
Τα κέρδη προ φόρων στο εξάμηνο ανέρχονται σε € 8,6 εκ. έναντι € 1,8 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και μετά από φόρους σε € 4,4 εκ. έναντι € 1,6 εκ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Cpt. Fu Chengqiu δήλωσε ότι: “ήδη από τον πρώτο χρόνο φαίνονται τα σημάδια ανάκαμψης των εσόδων, ορθολογικοποίησης των εξόδων και βελτίωσης της κερδοφορίας. Οι πρώτοι που ωφελούνται είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Εταιρείας και το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο εισπράττει ακόμα μεγαλύτερο αντάλλαγμα παραχώρησης. Προχωράμε με αποφασιστικότητα, πιστοί στις δεσμεύσεις μας και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.