Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο δύο έργων για τον Δήμο Σπάτων –...

Έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο δύο έργων για τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος

Δύο σημαντικά έργα για τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 21/9 μετά από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Το πρώτο έργο αφορά στη «Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος» και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.200.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος και θα εκτελεστεί από την Τεχνική του Υπηρεσία.

Σκοπός του έργου είναι η συντήρηση του ασφαλτοτάπητα σε τμήματα οδών του οδικού δικτύου του δήμου, η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση της προσβασιμότητας των δημοτών και των επισκεπτών αυτού ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο οπότε η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης λόγω του παραθαλάσσιου χαρακτήρα της και των πολλών εξοχικών κατοικιών, καθώς και στην επιπλέον αναβάθμιση του δήμου. Οι εργασίες οδοποιίας που θα πραγματοποιηθούν αφορούν σε εκσκαφές, φρεζάρισμα ασφαλτικών οδοστρωμάτων, ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας με χρήση κοινής ασφάλτου κλπ. Οι εργασίες αυτές θα λάβουν χώρα σε τμήματα των παρακάτω οδών:
Α) Στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδος (τμήματα συνολικού εμβαδού 49.450 τ.μ.)

Λ. Βραυρώνος (από Λ. Καραμανλή έως Θήρας)
Λ. Βραυρώνος (από Πολυκλείτου έως Ποσειδώνος)
Λ. Αρτέμιδος (από Λ. Καραμανλή έως Αιγαίου)
Αριστοφάνους (από Λ. Αρτέμιδος έως Υπαπαντής) και
Αγίου Ιωάννου (από Παναγίας Γιάτρισσας έως Ορτίνης).
Β) Στη Δημοτική Ενότητα Σπάτων (τμήματα συνολικού εμβαδού 9.550 τ.μ.)

Βασιλέως Παύλου (από Χαριλάου Τρικούπη έως Δημάρχου Χρήστου Μπέκα) και
Πλουτάρχου (από Βασιλέως Παύλου έως Αθηνάς).
Επίσης, εγκρίθηκε το έργο «Πνευματικό Κέντρο Χρήστος Μπέκας» συνολικού προϋπολογισμού 1.365.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), το οποίο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Πληρ/κης & Διαφάνειας του δήμου.

Το Πνευματικό Κέντρο «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΚΑΣ», βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Σπάτων και η κύρια χρήση του σχετίζεται με πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. Σκοπός του έργου είναι να επιτευχθεί, μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων και εργασιών στο εσωτερικό και εξωτερικό μέρος του κτιρίου και στον περιβάλλοντα χώρο, η στατική αποκατάστασή του και συνολική αναβάθμιση του κτιριακού του όγκου, ώστε να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του κέντρου. Το έργο θα συμβάλει στην προώθηση της πολιτιστικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής, στην οποία δραστηριοποιούνται περισσότεροι από δέκα πολιτιστικοί σύλλογοι και ομάδες που ασχολούνται με το θέατρο και άλλες τέχνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.