Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά “V1935” Στη Βουλής 29 – “Σαν το παλιό καλό κρασί”

“V1935” Στη Βουλής 29 – “Σαν το παλιό καλό κρασί”

“V1935” Στη Βουλής 29

Γνωρίζεις το “V1935” με ρώτησε ένας φίλος, που συνάντησα τυχαία, στο Σύνταγμα και συνέχισε, έλα να σε πάω να το δείς….

“V1935” είπε…. κι εγώ σε όλη τη διαδρομή αναρωτιόμουν, που πάμε…, αυτό το τόσο εύηχο όνομα σε τι ταιριάζει…., ίσως είναι το όνομα ενός παλιού καλού κρασιού, που θέλει να μου συστήσει, σκέφτηκα, ή, πιθανά, μια γευστική εισαγόμενη votka ….

“V1935” Στη Βουλής 29Πίστεψα πως θα πάμε σε κάποιο από αυτά τα μικρά στέκια που ξεπιδούν συνεχώς στο κέντρο της Αθήνας για να γευτούμε αυτό το ….“V1935” .

Καλώς ήλθατε στο “V1935” , μας είπε, το χαμογελαστό ζευγάρι, οι πρόσφατοι ιδιοκτήτες, ενός ανακαινισμένου κτιρίου, στην οδό Βουλής 29, που μας περίμεναν στην είσοδο. “Τα μάρμαρα στο ισόγειο του κτιρίου υπέροχα“, σκεφτόμουν καθώς έμπαινα.

“Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στο χώρο μας, ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τους πρώτους πελάτες μας, εντός των ημερών ανοίγουμε”, συνέχισαν και η απορία μου λύθηκε.

Το “V1935”, είναι το όνομα ενός υπέροχου χώρου που θα λειτουργήσει ως τουριστικό κατάλυμα.

Σύμφωνα με όσα μας είπαν, η Άννα Σκίτσα και ο σύζυγός της Λευτέρης Τσαουσάκης, το κτίριο περιήλθε πέρυσι στην ιδιοκτησία τους, με στόχο την ανακατασκευή του, χωρίς την αλλοίωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, ως κτίσμα του Μεσοπολέμου, και την τουριστική του αξιοποίηση.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση που υλοποιεί μια ελληνική εξ Αιγύπτου οικογένεια στη χώρα μας και δη στον χώρο της διαμονής, μιας και είναι Έλληνες από την Αίγυπτο.

Το ισόγειο του κτιρίου, όπως μας ενημέρωσαν θα λειτουργεί ως salad bar, ενώ στους ορόφους έχουν διαμορφωθεί, εννέα σουίτες – επιπλωμένα διαμερίσματα, τα οποία συνδυάζουν την πολυτέλεια με την απλότητα, τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με το κλασσικό στύλ της αισθητικής που συμβαδίζει με την αριστοκρατικότητα των κτιρίων της μετά Όθωνα εποχής.

Τα διαμερίσματα αυτά, στα οποία θα παρέχεται καθημερινή καθαριότητα, αλλαγή κλινοσκεπασμάτων κλπ., όπως μου εκμηστηρεύτηκε η Άννα, θα διατίθενται για διαμονή σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, κυρίως μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Στόχος των ιδιοκτητών είναι επίσης και η αξιοποίηση της ταράτσας του κτιρίου με τη δημιουργία roof garden.

Δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το roof garden του “V1935” και να θαυμάσετε, στη στέγη κτιρίου της Μητροπόλεως με μια γοργόνα, αλλά και να απολαύσετε την εικόνα μιας Αθήνας που πιστεύαμε πως έχει χαθεί πιά.

Το περιβάλλον, η άριστη φιλοξενία και η οικειότητα είναι οι προτεραιότητές μας, δηλώνουν οι ιδιοκτήτες του.

Στην οικογένεια, έχει περιέλθει και ένα βανάκι VW T1 το οποίο χρησιμοποιούσε για μετακινήσεις η Ολυμπιακή Αεροπορία την εποχή ιδιοκτησίας της από τον Ωνάση. Το βανάκι, που έχει ιστορική αξία έχει αναπαλαιωθεί και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί, όπως μας είπε ο Λευτέρης, για την μεταφορά των πελατών τους αλλά και για την προώθηση, του καταλύματος.

Το κτίριο έχει την ιστορία του

  • Το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Βουλής 29, λίγο πρίν τη Μητροπόλεως κατασκευάστηκε το 1935, τη χρονιά δηλαδή που τέλειωσαν τα έργα ανακατασκευής των Παλαιών Ανακτόρων της Αθήνας και άρχισε εκεί τις εργασίες της η Βουλή (Ιούλιος 1935), και όπου στεγάζεται έως και σήμερα.
  • Στο ισόγειο λοιπόν της Βουλής 29 στεγάστηκε τότε ένα μικρό μπακάλικο, που έμελλε να αποτελέσει την αρχή της γνωστής αλυσίδας Supermarket ΑΒ Βασιλόπουλος. Για την ακρίβεια αυτό το μικρό μπακάλικο το 1939, παραχωρήθηκε από τον θείο τους στους αδελφούς Βασιλόπουλους, το οποίο το μετέτρεψαν σε ένα εκλεκτό παντοπωλείο με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΙ, που λειτούργησε ως το 1966 και αποτέλεσε την αρχή του ΑΒ Βασιλόπουλος.
  • Στο ίδιο κτίριο λειτούργησε τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του στην Ελλάδα το παράρτημα του Αμερικάνικου Κολλεγίου University of Indianapolis.

Στο κτίριο της οδού Βουλής 29, ο χρόνος που έχει περάσει, ήταν καλός μαζί του, του έχει προσδώσει μια ιδιαίτερη γοητεία, “σαν το παλιό καλό κρασί”, που διεγείρει όλες τις αισθήσεις!!

Σήμερα, με όλους εμάς συνταξιδιώτες, το “V1935”, το νέο τουριστικό κατάλυμα, στο ιστορικό κτιρίο της Βουλής 29 συνεχίζει το συναρπαστικό του ταξίδι. 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.