Δράση για την προώθηση του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτη.
Το Σάββατο, 26 Αυγούστου, το Creta Maris Beach Resort, λειτουργώντας ως πιστοποιημένο μέλος του «We do local», διοργάνωσε μια ακόμη τοπική δράση με ουσία και ποιότητα, παρουσιάζοντας στους επισκέπτες του τις «Συκοπιταρίδες». Η δράση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, όπου επισκέπτες και μέλη του προσωπικού, έγιναν κοινωνοί του τρόπου εκτέλεσης μιας από τις πιο παραδοσιακές Κρητικές συνταγές του καλοκαιριού.
Με εκκίνηση τις συκιές του ξενοδοχείου, επισκέπτες και εργαζόμενοι μάζεψαν τα κατάλληλα σύκα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν στο βιολογικό κήπο του ξενοδοχείου, όπου με την καθοδήγηση της κας. Θεανώς Μεταξά εκτέλεσαν τη φημισμένη συνταγή της πιο παραδοσιακής κρητικής συνταγής για κολατσιό, τις Συκοπιταρίδες. Η ίδια εξήγησε: «Oι συκοπιταρίδες» της Κρήτης, είναι μικρές πεπλατισμένες μπάλες από συμπιεσμένα ξερά σύκα. Τις έφτιαχναν στα παλιά χρόνια. Σήμερα, υπάρχουν… μερικές ψυχές που επιμένουν να διαφυλάσσουν την παράδοση, φτιάχνοντάς τις ακόμα και τώρα! Η διαδικασία κατασκευής χρονοβόρα, αλλά ευχάριστη και εύκολη.»
Η δράση αυτή του ξενοδοχείου έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την πλούσια κρητική γαστρονομική παράδοση και να δοκιμάσουν ένα γλυκό που τους προσέφερε μια πραγματική εμπειρία του τόπου τον οποίο επισκέφτηκαν, των ανθρώπων του και των πρώτων υλών που παράγει.